Începe Wuhan! Tragerea la sorți: Simona Halep, într-un sfert de tablou cu multe big hitters

Treizecizero | 19 septembrie 2014

Simona Halep este singura jucătoare din România pe tablou. Sorana Cîrstea a pierdut în calificări, învinsă de Diyas, în vreme ce Monica Niculescu a trebuit să se retragă tot din calificări, dat fiind că va juca finala la Guangzhou.

Wuhan, turneul de categorie Premier 5 care începe de duminică, o readuce pe teren pe Simona Halep, la primul turneu de după US Open. Simona este favorită 2 și are bye în turul 1, așa că va debuta cu învingătoarea dintre două jucătoare din Spania: Garbine Muguruza și Maria Teresa Torro-Flor. Este reeditarea finalei de la București din urmă cu doi ani, când Torro Flor câștiga challengerul BCR Ladies Open în fața compatrioatei sale, în trei seturi. De atunci, cele două au mai jucat o dată, anul acesta, în semifinala de la Marrakech, și din nou Torro Flor a câștigat.

Dacă pe Torro Flor a întâlnit-o o singură dată, anul acesta, la Roland Garros, când a și învins-o cu 6-0, 6-3, Simona nu s-a mai întâlnit niciodată cu Muguruza. Una dintre cele mai promițătoare jucătoare ale noii generații, Garbine ocupă locul 26 în lume și a fost pe traseul Simonei la New York, însă a cedat în turul 1 cu Lucic-Baroni, cea care a învins-o ulterior și pe Halep. Muguruza joacă în această săptămână în semifinale la Tokyo, unde o întâlnește pe Caroline Wozniacki, după victorii cu Pavlyuchenkova, Jankovic și Dellacqua.

Partea de tablou a Simonei este completată cu alte jucătoare care corespund profilului de big-hitter: Camila Giorgi sau Lucie Safarova, Madison Keys sau Dominika Cibulkova. Dintre numele mari, Radwanska și Kvitova sunt pe partea Simonei, în vreme ce Serena și Sharapova sunt în cealaltă jumătate de tablou.

Tabloul complet: 

(1) Serena – Bye
Cornet – Oprandi
Q – Flipkens
Q – (15) Pennetta

(11) Errani – Watson
Xu – Riske
Barthel – Peng
Bye – (6) Bouchard

(4) Sharapova – Bye
Kuznetsova – Nara
Q – Q
Jovanovski – (13) Makarova

(9) Ana Ivanovic – Pavlyuchenkova
Vinci – Dellacqua
Suarez Navarro – Zhang
Bye – (8) Wozniacki  

(5) Radwanska – Bye
Venus Williams – Garcia
Vandeweghe – Azarenka
McHale – (10) Jankovic

(16) A. Petkovic – Q
Stosur – Ka. Pliskova
Q – Q
Bye – (3) Kvitova

(7) Kerber – Bye
Koukalova – Q
Zahlavova Strycova – Hantuchova
Madison Keys – (12) Cibulkova

(14) Safarova – Lisicki
Svitolina – Giorgi
Muguruza – Torro Flor
Bye – (2) SIMONA HALEP

Wuhan, prima ediție și o bază superbă 

Turneul de la Wuhan este o apariție nouă în calendarul WTA, un semn al expansiunii circuitului feminin în Asia și în special în China, țară care găzduiește acum două turnee Premier. Cu premii totale de 2,4 milioane de dolari, Wuhan face parte din minicircuitul Premier Five, alături de Doha (câștigat de Simona), Roma, Montreal și Cincinnati.

Ca importanță, Premier Five vine imediat după turneele Premier Mandatory. Optics Valley International Tennis Center, cum se numește complexul unde vor avea loc meciurile, arată mult peste ce pot oferi turnee cu o tradiție mult mai mare. Arena principală, cu un design care rivalizează stadioane de fotbal, poate găzdui 15.000 de spectatori, și este secondată de o a doua arenă cu o capacitate de 5.000 de locuri. Complexul se întinde pe mai bine de 100.000 de metri pătrați. 

Wuhan, care este orașul natal al lui Na Li, este cel mai populat oraș din China Centrală și unul dintre cele mai vechi din țară. Are o populație care trece de 10 milioane de locuitori. Temperaturile în această perioadă oscilează între 20-28, dar trebuie luată în calcul și umiditatea, care va fi un factor pe perioada turneului.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi