Începe anul Simonei! Primul turneu, prima adversară, primele emoții

Adrian Țoca | 4 ianuarie 2014

Simona debutează la Sydney, turneu la care își va testa forțele înainte de primul Grand Slam al anului, Australian Open.

Primul turneu al anului pentru Simona, cel de la Sydney, și-a stabilit tabloul principal în această noapte, iar cea care a ajutat la efectuarea tragerii la sorți a fost chiar jucătoarea noastră. Care nu și-a făcut deloc viața ușoară. Cap de serie numărul 7, Simona este pe aceeași parte de tablou cu Agnieszka Radwanska, Jelena Jankovic și Angelique Kerber, în vreme ce pe cealaltă jumătate le regăsim pe Sloane Stephens, Sara Errani, Caroline Wozniacki și Petra Kvitova. 

În primul tur, Simona o va întâlni pe americanca Madison Keys, una dintre jucătoarele considerate de majoritatea specialiștilor drept o prezență sigură în elita anilor viitori din WTA. Keys, cu patru ani mai tânără decât Simona, ocupă locul 38 în lume și a jucat deja un meci oficial anul acesta, pierdut, 6-4, 6-3, cu Stephanie Voegele. Cele două nu s-au întâlnit niciodată. Keys a făcut sferturi de finală anul trecut la acest turneu, iar stilul ei de joc, construit în jurul unui serviciu dominant, este comparat adesea cu cel al lui Jennifer Capriati. Meciul va avea loc duminică, de la ora 2.00, ora României, fiind chiar primul meci de pe tabloul feminin de simplu.

Dacă va trece de primul tur, Simona va juca împotriva câștigătoarei dintre Daniela Hantuchova (3-0 meciuri directe, 2-0 în 2013) și croata Ajla Tomljanovic (1-0 în meciuri directe). În sferturi, românca ar putea-o reîntâlni pe Agnieszka Radwanska, într-un posibil rematch al momentului din care a început, de fapt, întreaga poveste de anul trecut. Aga este și campioana en-titre de la Sydney. 

La rândul ei, Sorana Cîrstea este pe cealaltă jumătate de tablou și va întâlni o jucătoare venită din calificări în turul 1. Dacă va trece, următoarea adversară se va alege dintre Sloane Stephens și Svetlana Kuznetsova.

| Tabloul complet, aici

Imediat după tragerea la sorți, Simona a răspuns și la câteva întrebări adresate de jurnaliștii prezenți. „Vreau să mă bucur de timpul petrecut aici, mai ales că e pentru prima oară când joc la Sydney. Nu m-am așteptat la ce s-a petrecut anul trecut. Va fi dificil în acest sezon, pentru că am toate acele puncte de apărat. Obiectivele pentru 2014 sunt să mă mențin în Top 20 și să obțin rezultate bune la turneele de Grand Slam”.

Simona vine în Australia cu o serie de nouă victorii consecutive, obținute în turneele de la Moscova și Sofia de anul trecut, și începe anul de pe locul 11, la mai puțin de 200 de puncte de locul 10, ocupat de Caroline Wozniacki. 

Păstrând trendul acestor prime săptămâni de sezon, în care numele grele din circuitul masculin au intrat în competiție și la dublu, în căutare de meciuri, Simona Halep are un wildcard pe tabloul de dublu de la Sydney.

Astfel, Simona va face pereche cu Raluca Olaru, iar cele două le vor întâlni, în primul tur, pe Timea Babos și Lucie Safarova. Este o alăturare inedită, pentru că Simona și Raluca n-au mai jucat niciodată împreună. Anul trecut, cele două au câștigat în aceeași săptămână titlurile de la Nurnberg, Simona la simplu, iar Raluca la dublu. 

Raluca ocupă, în acest moment, locul 75 în clasamentul de dublu, a treia româncă din acest punct de vedere, după Monica Niculescu (campioană la Shenzhen) și Irina Begu.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi