Încep calificările la US Open. Șapte jucătoare din România se luptă pentru un loc pe tabloul principal al ultimului Grand Slam al anului

Radu Marina | 19 august 2019

De azi și până pe 23 august se desfășoară, la New York, turneul de calificări al celui de-al patrulea Grand Slam al anului, unde 128 de jucători și 128 de jucătoare vor încerca să-și câștige un loc pe tabloul principal. Șapte dintre cele 128 de jucătoare prezente pe tabloul de calificări (feminin) sunt din România: […]

US Open este oferit de

De azi și până pe 23 august se desfășoară, la New York, turneul de calificări al celui de-al patrulea Grand Slam al anului, unde 128 de jucători și 128 de jucătoare vor încerca să-și câștige un loc pe tabloul principal. Șapte dintre cele 128 de jucătoare prezente pe tabloul de calificări (feminin) sunt din România: Irina Begu, Irina Bara, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Patricia Țig, Gabriela Ruse și Alexandra Cadanțu se vor lupta pentru unul din cele 16 locuri care le-ar  duce pe tabloul principal al ultimului Grand Slam al anului. Ca asta să se întâmple, ele trebuie să câștige trei meciuri la rând.

Cu ce formă ajung la acest Slam, cum arată traseul lor și care sunt șansele, discutăm pe larg mai jos: 

Irina Begu 

Clasată în prezent pe locul 92 mondial, Irina Begu e una dintre favoritele principale în calificări, fiind cap de serie 3. Fără a juca vreun meci pe hard și abandonând din cauza unor probleme de sănătate la ultimul turneu jucat (Karlsruhe), Begu va cauta să profite de o secțiune de tablou relativ aerisită. 

În primul meci ea se întâlnește cu turcoaica Pemra Ozgen, urmând ca în turul doi să o aibă ca adversară fie pe Jana Cepelova (3-0 la întâlnirile directe pentru slovacă), fie pe Naitktha Bains. În finala calificărilor ar putea urma Liudmila Samsonova sau Antonia Lottner. Meciul cu Ozgen are loc astăzi, primul meci pe terenul 7. 

Patricia Țig 

Patricia Țig e una dintre cele mai în formă jucătoare prezente în calificările US Open, ea câștigând 14 din ultimele 16 meciuri jucate. Favorită 26, Țig ar avea, teoretic, un traseu accesibil către o revenire pe tabloul principal de la US Open, acolo unde a mai fost în 2016: Valeria Savinykh (turul 1), Ylena In-Albon sau Richel Hogenkamp (turul 2), Danka Kovinic (sau Allie Kiick) ori Martina Trevisan (turul 3). 

Patricia e programată să joace astăzi primul meci, pe terenul 14, al doilea meci al zilei. 

Ana Bogdan 

Ana Bogdan se întoarce la Slamul preferat (nu a pierdut niciodată în turul 1 pe tabloul principal în ultimii trei ani la New York), însă pentru a repeta aceste rezultate și acum, ea nu are o misiune prea ușoară. Deși e favorită 28, Ana are o secțiune de tablou dificilă: Bethanie Mattek-Sands în primul tur (1-0 la întâlnirile directe pentru americancă), Conny Perrin sau Ellen Perez în turul secund. Iar pentru un loc pe tabloul principal s-ar duela cu una dintre Arantxa Rus, Isabella Shinikova, Francoise Abanda sau Sachia Vichery. 

Gabriela Ruse

După o vară în care a ajuns în primul sfert de finală WTA (Nottingham), s-a calificat pe tabloul principal de la Wimbledon venind din calificări și a jucat în prima finală WTA (București, proba de dublu), Gabriela Ruse va încerca să replice traseul de la Wimbledon. 

Traseul Gabrielei pentru o nouă prezență pe un tablou principal al unui Slam ar fi: Alexandra Cadanțu în prima rundă, Jasmine Paolini (jucătoare în mare formă) sau Ursue Maitane Arconada în turul doi, și una dintre Olga Govortosva, Jessika Ponchet, Barbara Hass sau Wang Xinyu în finala calificărilor. 

https://twitter.com/RamonaToderas/status/1161335353468473344?s=20

Jaqueline Cristian 

După premierele bifate în acest an (prima victorie vs. o jucătoare din top 100, prima finală WTA în proba de dublu), Jaqueline încearcă la această ediție a US Open să depășească o altă bornă importantă în cariera ei, căutând prima prezență pe un tablou principal al unui Grand Slam. Misiunea e grea spre foarte grea, dar nu imposibilă: Georgina Garcia Perez în turul 1, Varvara Lepchenko (sau Zhang Kailin) în turul secund, Lara Arruabarena, Timea Babos sau Kurumi Nara în turul trei. Are, probabil, cea mai dificilă tragere la sorți dintre toate jucătoarele din România prezente la New York în calificări. 

Irina Bara

Alături de Patricia Țig, Irina Bara este o altă jucătoare în mare formă, care ar putea avansa mult în acest turneu de calificări. Irina a sosit la New York după ce în urmă cu câteva săptămâni a obținut cel mai notabil rezultat în proba de simplu, ajungând în sferturile turneului WTA de la Jurmala. Ea și-ar putea folosi experiența și încrederea căpătate în Letonia pentru partidele din calificări, unde în primul tur o întâlnește pe Kirsten Flipkens, favorita 5. În turul doi ar urma sârboaica Jovana Jaksic sau Julia Grabher, iar pentru turul trei una din Nao Hibino sau Johanna Larsson. 

Alexandra Cadanțu

Clasată în prezent pe locul 256 mondial, după ce a fost la un pas de top 50 în urmă cu cinci ani, Alexandra Cadanțu e una dintre cele mai experimentate jucătoare dintre cele prezente în calificări. Ea a mai fost prezentă pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam de 11 ori până acum. Iar prezența la US Open reprezintă o mare oportunitate pentru ea. 

În primul tur, Cadanțu se va reîntâlni cu Gabriela Ruse, în fața căreia a pierdut în 2018, la Wimbledon, tot în primul tur de calificări. Dacă va trece, ar avea traseul prezentat mai sus, în cazul Gabrielei. Meciul are loc astăzi, pe terenul 5, al patrulea meci al zilei. Toate meciurile încep la ora locală 11:00 (18:00 la București). 

The Grand Slam Life is the best life!

Viață de Slam, tricouri pentru Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi