În tandem: Simona Halep și Monica Niculescu merg în sferturi la Guangzhou

Treizecizero | 23 septembrie 2015

Simona Halep s-a apropiat la o singură victorie de borna 40 de meciuri câștigate pe hard în 2015, un best-of în circuitul feminin.

Numărul 2 mondial își continuă traseul la Guangzhou și rezultatele bune pe hard. Simona Halep a învins-o pe Timea Babos cu 6-4, 6-0 în turul al doilea al turneului din China, ceea ce înseamnă a 15-a victorie din ultimele 18 meciuri jucate post-Wimbledon. 

În condiții de umiditate greu de suportat, Simona a folosit meciul ca pe un alt antrenament cu public, încercând lucruri pe care le vedem mai rar în meciuri cu miză mai mare. A atacat de câteva ori agresiv serviciul al doilea al unguroaicei, s-a prezentat cu succes la fileu și a încercat și scurta. În ciuda celor două servicii pierdute în primul set, Simona a avut meciul în control în permanență, punându-i capăt în o oră și șapte minute. Setul al doilea a fost fără poveste: românca a luat 20 din ultimele 23 de puncte ale meciului.

Următoarea adversară a Simonei este cehoaica Denisa Allertova, care le-a eliminat pe Kovinic și pe Jovanovski. Va fi prima întâlnire directă între cele două. Allertova are 22 de ani, ocupă locul 74 în clasamentul feminin și este foarte nerăbdătoare s-o vadă pe Simona: „Sunt foarte bucuroasă că am ocazia să joc contra Simonei, pentru că e o jucătoare extraordinară”, a spus Allertova pentru WTA. În cazul unei noi victorii, Simona o va aștepta în semifinale pe învingătoarea dintre Sara Errani și Saisai Zheng.

Monica Niculescu își continuă și ea parcursul la Guangzhou, tot cu o victorie în două seturi fără emoții. A fost 6-3, 6-3 pentru româncă împotriva Rebeccăi Petterson, a șaptea victorie consecutivă a Monicăi la Guangzhou, turneu pe care l-a câștigat anul trecut. Asta, chiar dacă Monica și-a pierdut racheta la mingea de meci. Ea va avea un test mult mai serios pentru a-și păstra această serie intactă: în sferturi se va vedea cu belgianca Yanina Wickmayer, câștigătoare a unui titlu săptămâna trecută în Japonia. Monica a câștigat ultimele două meciuri directe cu Wickmayer (2-2 la general).

Al patrulea sfert de finală le va opune pe Svetlana Kuznetsova și pe Jelena Jankovic.

Niculescu merge mai departe și la dublu, unde face pereche cu Anna-Lena Friedsam. Cele două s-au calificat în sferturi, unde le vor întâlni pe favoritele 1, Hingis și Mirza.

Tot la dublu, dar la Seul, Andreea Mitu a pierdut meciul jucat alături de Nicole Melichar, 6-4, 6-3 cu Pliskova/Vankova.

Mâine, la Seul, Irina Begu o întâlnește pe Polona Hercog în turul al doilea, aproximativ ora 8.30, ora României, după care va juca și la dublu, alături de Raluca Olaru, împotriva Pliskova/Vankova.

La Guangzhou, cele două meciuri ale Monicăi Niculescu, de simplu și de dublu, sunt programate pe terenul central (simplul, de la ora 11:00, ora României) și încadrează meciul Simonei Halep cu Denisa Allertova (ora 14:00).

Între timp, la Tokyo continuă lupta directă a fetelor implicate în cursa pentru Singapore. Muguruza, Bencic, Kerber și Wozniacki au câștigat meciurile de azi, asigurând deja două sferturi de finală foarte tari: Wozniacki – Kerber și Muguruza – Bencic.

Podcastul Treizecizero, episodul 13 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi