În semifinale! Alexandra Dulgheru continuă seria bună de la Kuala Lumpur, o învinge și pe Goerges

Treizecizero | 6 martie 2015

Românca a trecut în două seturi strânse de Julia Goerges, 7-6 (5), 7-5.

Alexandra Dulgheru continuă săptămâna superbă de la Kuala Lumpur cu o a treia victorie în minimum de seturi, poate cea mai solidă dintre toate. Alex a învins-o în două seturi pe favorita 8, Julia Goerges, 7-6, 7-5, și s-a calificat în prima ei semifinală de turneu WTA după patru ani și jumătate, ultima fiind la Budapesta, în 2010. 

A fost o evoluție în linia ultimelor săptămâni care au arătat că Alexandra își crește încet, dar sigur, jocul, arătându-se din ce în ce mai sigură și mai încrezătoare în planul ei de joc. Calmă, precisă și capabilă să depășească momentele grele, indiferent că era vorba de greșeli ale ei sau de puncte bune făcute de adversară, Alexandra a luptat cu tenacitate până la final, punând capăt meciului în două ore și 19 minute.  

Dulgheru a făcut două break-uri în primul set și a avut două șanse de a-l închide la 5-3, pe serviciul adversarei, dar Goerges a recuperat și s-a ajuns în tiebreak, unde românca a fructificat prima ocazie de care a beneficiat. 

În setul secund, după câte două break-uri de fiecare parte, meciul părea să se îndrepte spre un alt tiebreak, dar Alexandra a făcut break-ul decisiv la 6-5, concretizând prima minge de meci de care a beneficiat.

Fără set pierdut la Kuala Lumpur în această săptămână pe un traseu dificil, Alexandra se pregătește să joace în semifinale cu Jarmila Gajdosova, care a învins-o, 6-4, 3-6, 6-4 pe Kurumi Nara. Cu Gajdosova, Alexandra a mai jucat deja de două ori anul acesta: a pierdut în primul tur la Australian Open (6-4, 6-3), dar a câștigat recent, în calificări la Doha (4-6, 6-3, 6-3).

Grație calificării în semifinale, Alexandra își asigură un salt de 14 locuri în clasamentul WTA, până pe 80. O prezență în finală ar putea-o sălta până pe locurile 72-73.

Ultima finală a Alexandrei datează din 2010, când a câștigat unul dintre cele două titluri ale carierei, la Varșovia.

Cealaltă semifinală le va opune pe Caroline Wozniacki, favorita 1, și pe Su-Wei Hsieh, campioana acestui turneu din 2012.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi