Iga on fire. Iga Swiatek o învinge pe Maria Sakkari, triumfă la Indian Wells

Radu Marina | 20 martie 2022

Iga ajunge astfel la 11 victorii consecutive și își trece în cont al treilea trofeu de categorie WTA 1000, după Roma 2021 și Doha 2022.

Iga Swiatek e noua campioană a turneului de la Indian Wells (WTA 1000) după ce a trecut în două seturi, 6-4, 6-1 de Maria Sakkari, favorita 6 a competiției. Este al cincilea trofeu al carierei pentru Swiatek și al doilea consecutiv, după ce în urmă cu două săptămâni a câștigat la Doha.

Iga ajunge astfel la 11 victorii consecutive și își trece în cont al treilea trofeu de categorie WTA 1000, după Roma 2021 și Doha 2022. De altfel, ultimele trei finale jucate (și câștigate) de Swiatek sunt finale de turneu WTA 1000.

În urma acestui rezultat, poloneza va urca pe locul 2 în lume și încheie un turneu perfect la Indian Wells cu cel mai important trofeu al ei de la triumful la Roland-Garros încoace. În drum spre titlu, Iga a trecut, pe rând, de Anhelina Kalinina, Clara Tauson, Angelique Kerber, Madison Keys, Simona Halep și, acum, de Maria Sakkari.

Asemănător ultimelor ei două meciuri, și în finală, Swiatek a fost relativ expeditivă, reușind să închidă meciul în două seturi.

Deși și-a pierdut serviciul în chiar primul game, poloneza a revenit puternic în două rânduri: o dată de la 1-2 cu break și spre finalul setului, când a fost egalată de la 4-2 la 4-4. Sprintul de la final a fost mult prea puternic pentru Sakkari, care nu a rezistat nici presiunii momentului și nici agresivității la care a fost supusă de poloneză la 4-5 când a servit pentru a rămâne în set. A fost un game lung, cel mai lung game al setului, în care inițiativa a aparținut în permanență polonezei, care a aplicat cu succes același plan precum în meciul cu Simona: foarte incisivă la retur, foarte avansată în teren și căutând mereu lovitura câștigătoare.

Cu setul câștigat, Iga s-a putut desfășura în voie în setul secund, pe care l-a controlat cu autoritate de la cap la coadă. Swiatek a fost agresivă, exactă și cu prea multe soluții pentru o Sakkari care a părut apăsată de miza meciului, iar odată cu pierderea primului set, tot mai puțin încrezătoare în șansele ei. A fost un set în care Iga a fost de neatins; începând cu serviciul și returul și continuând cu jocul foarte bun și intens din câmp, sufocând-o, pur și simplu, pe grecoaică.

Pentru Sakkari, în ciuda acestei înfrângeri, parcursul ei la Indian Wells, care echivalează cu cel mai bun rezultat al carierei de până acum, rămâne unul remarcabil și o urcă până pe locul 3 începând de luni.

Noul Top 10 WTA

1. Barty, 2. Swiatek, 3. Sakkari, 4. Krejcikova, 5. Sabalenka, 6. Badosa, 7. Kontaveit, 8. Pliskova, 9. Muguruza, 10. Jabeur.

*19. Simona Halep, 27. Sorana Cîrstea, 57. Elena Ruse, 67. Jaqueline Cristian, 70. Irina Begu, 96. Ana Bogdan

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi