Iat-o venind! Mihaela Buzărnescu leagă victoriile pentru prima dată de la accidentarea de vara trecută

Radu Marina | 3 aprilie 2019

Mihaela ajunsese la acest turneu cu un singur meci câștigat din cele 11 jucate în 2019 și cu un bilanț de 1-13 de la accidentare încoace.

Mihaela Buzărnescu se califică pentru prima dată în carieră în turul trei la Charleston, după victoria, 6-3, 6-2, în fața americancei Lauren Davis. Este pentru prima dată din iulie 2018 când Mihaela reușește să lege două victorii, implicit, acesta fiind cel mai bun rezultat pe care-l înregistrează de la revenirea în circuit, după accidentarea suferită la gleznă, în timpul turneului de la Montreal, în acel meci cu Elina Svitolina.

După 10 luni pline de dubii, aceste două meciuri câștigate la Charleston (în primul tur, Miki a trecut de Magdalena Frech, cu o revenire de la 1-4 în decisiv) reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru Mihaela, în contextul în care ea a ajuns la acest turneu cu un singur meci câștigat din cele 11 jucate în 2019 și cu un bilanț de 1-13 de la accidentare încoace. Sunt niște victorii sănătoase, care fac bine la încrederea atât de zdruncinată a Mihaelei, și care vin în cel mai oportun moment. Odată cu intrarea în sezonul de zgură, încep și punctele de apărat pentru ea.

Dubla reușită la Charleston e și primul semn real al revenirii Mihaelei la forma de anul trecut. Este un pas important, care ar putea simplifica semnificativ tot acest proces chinuitor de revenire din simplul motiv că aduce încredere, adică ceva ce Mihaelei i-a lipsit în toate aceste luni. Câștigă meciuri, leagă victoriile, adună încrederea – cea mai simplă rețetă în tenis.

Firește, lucrurile nu sunt atât de simple, treaba grea nu s-a terminat, iar revenirea rămâne în continuare grea. Sunt însă, două partide pe care se pot construi multe lucruri de acum încolo, iar Buzărnescu are experiența necesară să facă asta. Cu cât Mihaela va ajunge mai des în astfel de situații, cu atât va fi mai aproape de tenisul său cel mai bun.

Desfășurarea celor două meciuri pe care Mihaela le-a jucat la Charleston au fost cum nu se poate mai diferite, ceea ce ajută. Revenirea de la 1-4 în decisiv cu Froch i-a arătat că ambiția și capacitatea de a lupta pentru fiecare punct n-a dispărut nicăieri și o poate accesa chiar și în momente grele, fără încredere. Iar victoria blitz de astăzi contra lui Lauren Davis i-a demonstrat că în continuare poate fi dominantă și își poate impune jocul ei, fără prea mari eforturi.

Azi, cu Davis, Mihaela n-a mai părut atât de vulnerabilă precum a fost în majoritatea meciurilor din acest sezon: au dispărut fluctuațiile, n-au mai fost probleme cu finalizarea punctelor, iar forehandul a fost din nou la înălțime. Pe scurt, am avut un tenis mult mai închegat și ordonat din partea ei. Singura lovitură care încă îi dă bătăi de cap este reverul, partea de unde au venit majoritatea erorilor astăzi. Însă s-a putut baza pe el atunci când s-a aflat în dificultate.

Din fericire, singurul moment mai complicat astăzi pentru Buzărnescu a fost în începutul de meci, când și-a cedat serviciul la 1-1 cu o dublă greșeală. Reverul a ajutat-o să-și ia înapoi serviciul, iar odată ce a reușit egalarea, nu s-a mai uitat înapoi: a legat trei game-uri la rând în primul set și a început setul doi cu un dublu break, un avantaj confortabil, imposibil de recuperat de americancă, la rându-i într-o proprie încercare de a găsi un nivel de joc mai bun.

Pentru un loc în sferturi, Mihaela va juca cu învingătoarea meciului Caroline Wozniacki – Laura Siegemund. Cu Wozniacki, Mihaela s-a mai întâlnit de două ori până acum, ambele meciuri fiind câștigate de daneză; cu Siegemund ar fi prima întâlnire.

https://twitter.com/WTARomania/status/1113505446084714497
https://twitter.com/VolvoCarOpen/status/1113505355865231361

***

NOU, în 30-0 Shop! Am lansat 30-0 Sox!

Cea mai nouă idee de la 30-0 este gata să-ți coloreze primăvara. Lansăm 30-0 Sox, o colecție de șosete 30-0 cu inspirație din tenis, fabricate în România. Ai de unde să alegi! Avem cinci modele, dintre care unul special pentru copii, plus un pack avantajos, format din trei modele complementare.

Alege-ți modelele preferate de AICI!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi