Hotărâți și neabătuți: Horia Tecău se califică în premieră în ultimii patru la Londra. Doi români în semifinalele Turneului Campionilor!

Camelia Butuligă | 19 noiembrie 2015

Horia Tecău i se alătură lui Florin Mergea în semifinalele Turneului Campionilor; după două etape, echipele celor doi români sunt neînvinse și deja calificate. Pentru ambii, rezultatul e o performanță în premieră.

Craig O Shannessy zicea pe Twitter azi: ”Joci două meciuri: unul în timpul punctului, unul între puncte.” Horia și Jean Julien Rojer le-au câștigat azi pe amândouă. În timpul punctului, au fost ca o mașină sincronizată: Horia a servit, Rojer a dominat fileul. Agresivi la retur și inteligenți și inspirați în timpul punctelor, cum a fost acea minge agățată în ultimul moment de Tecău la 2-1 în tiebreak și soldată cu un lob aterizat pe tușa din spate. Între puncte, hotărâți, conectați, neabătuți. 

Dodig și Melo au opus o rezistență mai mult decât onorabilă, dar mai mult decât onorabil nu a fost destul. O singură sincopă au avut ai noștri, când Horia a servit pentru meci la 5-4, a avut matchpoint, dar Dodig și Melo au făcut break. Meciurile de dublu sunt cam atât de instabile, totul se poate întoarce într-o clipă. Totuși, acest obstacol temporar nu i-a scos din starea de eficiență devastatoare, pe care au regăsit-o imediat în tiebreak, pe care l-au câștigat confortabil, la 3. Scor final, 6-3, 7-6, în o oră și 23 de minute. Victorie relevantă, mai cu seamă că dincolo de fileu era liderul mondial la dublu, Marcelo Melo, neînvins de două luni. Iar rezultatul răzbună înfrângerea din semifinalele Roland Garros, când Horia și JJ au pierdut la Dodig / Melo în două seturi, 6-3, 7-5. Între cele două meciuri, s-a simțit că perechea olandezo-română și-a făcut temele. Atunci, Horia vorbea despre cum diferența s-a făcut la retur și cum, în esență, își reproșau că n-au putut fi mai agresivi la retur atunci când au fost ocazii. Lucrul acesta a fost cu siguranță remediat acum.

”Great match. Tecău and Rojer are the ones to beat”, au decretat sec comentatorii britanici. Nu e grozav că cele mai bune două perechi de până acum și primele două calificate în semifinale sunt cele ale românilor? Deși diferiți ca stil, ambele perechi au jucat până acum cu aceeași ambiție și concentrare care spune că sunt pe deplin conștienți de miză și că nu au venit la Londra doar ca să participe.

Victoria îi trece iar pe Horia și pe Rojer în fața fraților Bryan, în cursa pentru locul 1 la final de an în Emirates ATP Team Rankings. Frații Bob și Mike Bryan încearcă să încheie anul pe locul 1 pentru a 11-a oară în carieră, iar Horia și JJ sunt printre cele trei echipe care încearcă să îi oprească.

Acum, grija principală a românilor este să nu pice într-un meci direct în semifinale. Cel mai simplu mod de a obține asta ar fi să-și câștige fiecare grupa. Azi ne mutăm atenția pe Florin Mergea; el și Rohan Bopanna vor încerca să închidă grupa cu un bilanț perfect, contra italienilor Bolelli și Fognini.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi