Horia Tecău şi Robert Lindstedt sunt în sferturi la Australian Open

Adrian Țoca | 23 ianuarie 2012

Horia Tecău şi Robert Lindstedt sunt în sferturi la Australian Open

Perechea formată din românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt continuă parcursul la Australian Open, după ce au reuşit să se impună în două seturi în faţa cuplului format din brazilienii Joao Souza şi Ricardo Mello, scor 6-4, 6-3. 

Sud-americanii eliminaseră, în turul anterior, perechea Victor Hănescu – Olivier Rochus, împiedicând, astfel, un duel românesc în proba de dublu, dar n-a mai fost loc de un rezultat asemănător în faţa mult mai experimentatei perechi Tecău-Lindstedt. 

Meciul a început cu cei doi favoriţi uşor crispaţi, mai cu seamă în game-urile pe propriul serviciu, cei doi fiind nevoiţi să salveze şi puncte de break. Totul s-a rezolvat cu bine odată cu trecerea timpului, iar Horia şi Robert au reuşit să se păstreze mereu cu un game în faţă pe tabelă şi, implicit, să forţeze şi break-ul de desprindere. Acesta a venit chiar la 5-4, pe un punct dus foarte bine la capăt de român. Cu un set în buzunar, dublul româno-suedez a abordat mult mai relaxat manşa secundă, făcând break-ul mult mai devreme şi încheind setul la 3, chiar dacă în ultimul game, pe serviciul lui Lindstedt, a trebuit să salveze alte două mingi de break.

În sferturi, cei doi vor întâlni perechea Lipsky/Ram, care au eliminat, în optimi, Bhupathi/Bopanna. Şanse considerabile, aşadar, pentru Horia de a-şi trece în palmares o prezenţă în semifinalele Australian Open.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi