Horia Tecău și Jean Julien Rojer pierd al doilea meci după 11 mingi de meci salvate, ies din grupe

Radu Marina | 14 noiembrie 2017

Horia Tecău și Jean-Julien Roger au pierdut și al doilea meci de la Londra după 7-6, 7-6 cu John Peers și Henri Kontinen, ceea ce înseamnă că nu mai au nicio șansă de calificare în semifinale.  

Într-un meci în care au fost mereu cu spatele la zid, în urmă, nevoiți să revină de fiecare dată, Horia și Juls au cedat într-un final după 11 (!) mingi de meci salvate. Revenirile de la 3-5 la 5-5 în primul set, de la 6-7, 3-5 și 0-40 în setul doi și, mai apoi, de la 3-6 în tiebreak-ul setului doi nu au fost până la urmă concretizate. Dar chiar și în ciuda acestei înfrângeri, cei doi au meritul de a fi încercat să-și joace șansa până la final și de a lupta, asta deși nu s-au putut regăsi, iar jocul lor a suferit destul de mult.

Serviciul a fost unul dintre punctele slabe în meciul de astăzi pentru Horia și Juls, care i-a tras foarte mult în jos. Majoritatea break-urilor obținute de adversari au venit ca urmare a dublelor greșeli sau a unor servicii doi fără viteză și atacabile. Dublele greșeli în momente cheie fuseseră problema și în înfrângerea din prima etapă. Azi, la 2-2 în primul set, Horia și-a cedat serviciul după două duble, iar în tiebreak-ul primului set, cele două duble consecutive ale lui Rojer i-au costat setul.

Deși au tras cu dinții și au reușit câteva puncte pur și simplu incredibile în momentele importante, Joria și Juls nu au reușit să preia conducerea în niciun moment sau să lege jocul ceva mai bine astfel încât să ajungă într-o poziție în care să pună presiune pe adversari. Ce s-a întâmplat a fost că ori de câte ori erau pe punctul să revină, reușeau să adune 3-4 puncte foarte bune, ratau însă punctul care i-ar fi adus în avantaj, fie cu voleuri ușoare (Rojer a greșit două astfel de voleuri consecutive în tiebreak-ul setului doi), fie cu duble greșeli. Un exemplu de o astfel de situație a fost la 5-6, când Horia a salvat a 8-a minge de meci cu un as, s-a intrat în tiebreak, unde cei doi au egalat de la 1-3 la 3-3, dar nu au reușit să preia conducerea, pentru că a venit din nou dubla greșeală care i-a dat înapoi și le-a tăiat din entuziasm și din încredere. În final, după o altă recuperare de la 3-6 la 6-6, Tecău și Rojer au trebuit să se recunoască învinși; asta și cu puțin ghinion, e adevărat, deoarece mingea cu care au închis Kontinen/Peers meciul a atins fileul și i-a încurcat destul de mult, iar Peers a putut finaliza cu un forehand câștigător.

Fără șanse de calificare înaintea ultimei etape, Horia își încheie și el oficial sezonul. Sezon în care a câștigat al doilea titlu de Slam al carierei, a reușit alte trei turnee ATP, plus revenirea în top 10 și o nouă calificare la Turneul Campionilor. Iar toate aceste rezultate nu au venit deloc simplu. Horia a început acest an în Top 20, la primele trei Slamuri nu a trecut de optimi, iar prima parte a sezonului nu a fost la nivelul dorit. A rezolvat însă toate astea și a trecut peste dificultățile apărute cu multă răbdare, cu și mai multă muncă și fără panică, lucruri specifice oricărui campion. Iar rezultatele s-au văzut în toamnă.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi