Horia Tecău și Coco Vandeweghe ratează titlul la dublu mixt, pierd finala cu Vesnina/Soares

Treizecizero | 31 ianuarie 2016

Horia era în căutarea celui de-al treilea trofeu de Grand Slam al carierei, după mixtul de la AO 2012 și dublul de la Wimbledon 2015.

A fost o finală dificilă, contra a doi adversari foarte buni la dublu, care au format o echipă bine legată. Cu două titluri de Slam la dublu și patru finale de mixt în palmares, Elena Vesnina a lovit plasat și eficient și a executat cu încredere smash-ul ori de câte ori a fost chemată să o facă. Dublu campion de mixt la nivel de Slam, Bruno Soares a câștigat chiar seara trecută primul său Grand Slam de dublu, alături de Jamie Murray. 

Horia și Coco au început ambele seturi mai bine, dar de fiecare dată n-a fost suficient doar un start bun în fața unei perechi mai versatile. Un avantaj de 3-1 în primul set a fost neutralizat de Vesnina și Soares, care au recuperat break-ul pe serviciul lui Vandeweghe, apoi s-au apărat excelent pe serviciul lui Tecău de la 4-5 și au luat primul set.

Dublul româno-american a pornit și mai bine setul secund: au făcut două break-uri și s-au desprins la 4-0, dar erau cât pe ce să fie prinși din urmă. La 5-4 și 0-40, Horia a găsit patru servicii puternice unul după altul, asigurând setul.

Povestea s-a repetat și-n super tiebreak-ul decisiv. Horia și Coco au condus cu 3-0, dar au pierdut următoarele șase puncte. Horia a răspuns cu două servicii puternice, readucând echilibrul, dar aveau să fie și ultimele puncte pe care echipa sa avea să le obțină în această finală. 

Horia rămâne cu un singur titlu de mixt la Australian Open, cel din 2012, alături de Bethanie Mattek-Sands. Cealaltă finală pierdută a românului s-a petrecut în 2014, alături de Sania Mirza.

„Sper să mă întorc aici pentru următorii 20 de ani”, a spus Horia, la interviul de pe teren, referindu-se la calitatea organizării de la Melbourne. Horia a fost susținut de o galerie numeroasă: „E bine când câștigi des”, a glumit el. Într-o serie de discursuri foarte simpatice și amuzante, Coco i-a mulțumit românului pentru că „a avut încredere și m-a pus a 4-a pe lista de fete cu care a vrut să joace”. 

Articol în curs de actualizare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi