Horia Tecău: „Îmi place fenomenul Alcaraz”. Despre Carlos, Rafa, Novak și Roger

Andreea Giuclea | 31 mai 2022

Căpitanul nejucător al echipei României de BJK Cup, Horia Tecău, spune că Rafa Nadal „se transformă când ajunge la Roland-Garros” și rămâne favorit.

Roland Garros este oferit de

Căpitanul nejucător al echipei României de BJK Cup, Horia Tecău, spune că Rafa Nadal „se transformă când ajunge la Roland-Garros” și rămâne favorit.

În circuitul masculin și din generația (și mai) nouă, Horia Tecău spune că jucătorul care-i place cel mai mult, atât ca personalitate, cât și ca stil de joc este Carlos Alcaraz.

„Îmi place fenomenul Alcaraz. Mi se pare că e foarte proaspăt și are o atitudine bună, și pe teren, și în afara terenului. Îmi place echipa lui, îmi place de Ferrero, a fost unul dintre jucătorii mei preferați. Și îmi place cum gestionează, i-am urmărit deja de vreo doi-trei ani, de când auzeai hype-ul ăsta – vine Alcaraz și e un nou Nadal -, îl vedeai cum se antrenează și cât timp petrece Fererro cu el vorbind. Și mereu, din toate interviurile pe care le-am văzut de la ei, spuneau că «ne concentrăm pe progresul lui, pe dezvoltarea lui, nu contează meciurile, vrem să-i dezvoltăm tot jocul, mentalul e foarte important». Focusul pe progres, pe evoluție, și rezultatele veneau automat, dacă el crește.”  

Cu toate astea, fostul jucător crede că la turneele mari, Nadal rămâne favorit. Cu atât mai mult la Roland Garros. „Se transformă când ajunge la Roland Garros. Și a arătat în trecut că n-a contat câte meciuri a avut înainte, ce a câștigat, ce nu, când ajunge acolo, e acasă la el. Novak la fel, sunt jucători care au o atât de mare putere mentală, care dacă s-a văzut că nu au încrederea, jocul lor nu e la același nivel, găsesc resurse în ei, pentru că au trăit momentele alea, știu cum e, pot accesa încrederea aia.” 

Dintre ceilalți tineri jucători – Zverev, Tsitsipas, Rublev -, nu are un favorit. „Felix [Auger Aliassime] îmi place ca atitudine, cum se comportă și cum joacă. Shapovalov mi se pare că e spectacol; e mai puțin constant, dar e spectacol când joacă, îmi place să-l urmăresc. Dar e foarte greu să te ridici la nivelul celor trei, patru, cinci – îi pun și pe Del Potro sau Wawrinka.”  

„Federer rămâne un model”, răspunde dacă îl întrebi dacă are un preferat dintre cei patru. „Dar dintre toți, ca și comportament, atitudine, model, Nadal e cel mai accesibil dintre toți. Federer e un talent, o perfecțiune, pe multe planuri. Novak la fel, foarte calculat, în mișcare, lovituri, mental, nutriție. Nadal e pasiune, determinare, muncă, modestie. Are valori pe care poți să le controlezi, să le aplici. Și, dintre toți, e cel mai bun model pentru copii.” 

Horia Tecău se pregătește de meciul său de retragere, găzduit de Sports Festival, săptămâna viitoare.

Cititorii Treizecizero beneficiază de o reducere pentru biletele la meciul demonstrativ al lui Horia Tecău. Folosește codul de voucher TREIZECIZERO la achiziționarea biletului, pentru un discount de 20 la sută. 

Sports Festival are loc între 9-12 iunie, în Cluj.



Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi