Greu de ucis: ei sunt jucătorii care nu au pierdut niciun meci în 2012

Adrian Țoca | 22 ianuarie 2012

Greu de ucis: ei sunt jucătorii care nu au pierdut niciun meci în 2012

Ne pregătim să intrăm în săptămâna a 4-a a sezonului de tenis 2012 şi ne-am gândit să îi descoperim pe jucătorii care  încă n-au cunoscut gustul înfrângerii în noul an. Anul trecut, tot Australian Open dădea startul unei serii senzaţionale a lui Novak Djokovic, care rămânea neînvins până în semifinalele Roland Garros.

Să-i vedem pe cei care, teoretic, încă sunt eligibili pentru o astfel de serie anul acesta, cu menţiunea că i-am împărţit în două categorii: cei care au jucat turnee şi înainte de Australian Open (şi, ca atare, performanţa lor e mai relevantă) şi cei care au debutat în acest sezon direct la turneul de la Melbourne. 

De asemenea, nu au fost luate în calcul turneele amicale, care nu contează în clasamentele ATP şi WTA (Cupa Hopman, Abu Dhaby, Kooyong, etc) şi nici WO-urile (meciurile în care unul dintre jucători a abandonat înainte de a începe meciul).

Neînvinşii care au jucat şi înainte de AO:

Andy Murray (Bilanţ în 2012: 8-0). Britanicul a început foarte bine anul şi are pretenţii mari de la 2012, an în care îşi joacă, într-o oarecare măsură, imaginea şi viitorul carierei sale. Încă un sezon fără trofee majore ar putea să-l coste la capitolul încredere pe un jucător cu un potenţial fantastic, dar încă fără un Grand Slam. Începutul a fost foarte bun, Andy a câştigat turneul de la Brisbane şi a ajuns, fără mari emoţii, în turul 4 la Australian Open. 

Jo-Wilfried Tsonga (Bilanţ în 2012: 7-0). Francezul a transportat în 2012 forma excelentă din toamna anului trecut şi demonstrează că, atunci când reuşeşte să se păstreze departe de accidentări, poate bate pe oricine. Despre Tsonga s-a tot spus, pe bună dreptate, că este unul dintre jucătorii care pot sparge hegemonia Big Four (Djokovic, Nadal, Federer, Murray), şi, dacă e vreun turneu unde acest lucru îi este şi mai la îndemână, acela e, cu siguranţă, Australian Open, unde a mai făcut o finală. 

În 2012, Tsonga a câştigat turneul de la Doha (în finală cu Monfils) şi a cedat un singur set în cele trei meciuri jucate la Australian Open. Francezul a pierdut, ce-i drept, două meciuri la Kooyong, dar cum acela e un turneu neoficial, nu e luat în calcul.

David Ferrer (7-0). Al cincilea jucător al lumii continuă să treacă pe sub radarul atenţiei generale, dar asta nu-l deranjează câtuşi de puţin pe extrem de seriosul David. Un profesionist adevărat, Ferrer şi-a demonstrat şi în acest început de an nivelul excelent al jocului său, el câştigând turneul de la Auckland şi, apoi, trecând şi de primele trei tururi de la AO, turneu la care anul trecut a făcut semifinale.

Roger Federer (6-0). Elveţianul apare în acest top, deşi nu a câştigat niciun turneu în 2012. A rămas însă neînvins, deoarece retragerea din semifinala cu Tsonga, de la Doha, nu e luată în calcul ca şi înfrângere. Aşa a fost posibil ca şi seria de victorii consecutive a elveţianului să continue. Începută în 2011, ea a ajuns acum la 23 de partide câştigate. 

Federer a jucat, împotriva lui Tomic, meciul său cu numărul 999 la profesionişti. 

 

Victoria Azarenka (9-0). Azarenka poate fi imbatabilă atunci când se porneşte, iar bielorusa pare în misiune în aceste prime trei săptămâni. Ea a câştigat turneul de la Sydney, cel la care au participat nouă dintre primele zece jucătoare ale clasamentului, o performanţă deosebită, şi şi-a spulberat adversarele în primele trei tururi la Australian Open, cedând doar 8 game-uri în 3 meciuri. Impresionant.

Jie Zheng (8-0). Ce surpriză, nu? Chinezoaica de 29 de ani a avut, anul trecut, un bilanţ negativ de victorii-înfrângeri, 18-23, dar a început deja cu opt victorii consecutive noul an. Ea a câştigat turneul de la Auckland şi a trecut fără să piardă set de primele trei runde de la Australian Open, turneu la care şi-a trecut în palmares o prezenţă în semifinale.

Serena Williams (5-0). Similar cu cazul  lui Federer. Serena s-a retras de la Brisbane înainte să apuce să intre pe teren contra Hantuchovei, în sferturi. În cele 5 meciuri terminate, ea n-a pierdut niciun set.

Neînvinşii care au debutat în 2012 direct la AO:

Novak Djokovic (3-0), Tomas Berdych (4-0, a mai jucat la Hopman Cup şi Kooyong), Maria Sharapova (3-0).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi