Galerie foto și video | Tenis cu zâmbetul pe buze

Adrian Țoca | 25 aprilie 2012

Galerie foto și video | Tenis cu zâmbetul pe buze

 

Pentru câteva ore, miza și tensiunea turneului BRD Năstase Țiriac Trophy a lăsat locul glumelor și “efectelor speciale” tipice unui meci demonstrativ. Protagoniști, trei clasici, Ilie Năstase, Andrei Pavel și Mansour Bahrami, plus invitatul de onoare, John McEnroe. Seara a început însă cu un set cât se poate de serios între Andrei și John. N-a prea fost loc de multe zâmbete, oaspetele american s-a limitat la a se pretinde supărat la câte un out imaginar, însă, în rest, schimburile de mingi au fost sclipitoare și pline de energie și creativitate. Andrei a fost “all business”, alergându-l serios încă de la prima minge pe faimosul său adversar, care a recuperat pe parcurs. S-a terminat 6-4 pentru Pavel, iar celor doi, după o scurtă pauză, li s-au alăturat Năstase și Bahrami, pentru un dublu la care s-a râs în hohote.

Ca de obicei, iranianul a fost vedeta, folosindu-se de toate trucurile care l-au făcut faimos. Mansour a uimit tribuna cu execuții maiestuoase, s-a amuzat pe seama prietenilor săi de pe teren, i-a indicat lui Ilie unde trebuie să servească și a coborât fileul ca să-l ajute pe McEnroe la câte un smash. Cel mai tânăr de pe teren, Andrei Pavel, a fost și cel mai alergat, misiunea lui fiind să recupereze toate loburile executate la perfecție de echipa adversă. Cât despre Ilie, mai în formă ca în alți ani, el și-a găsit și un înlocuitor de nădejde: micuța Silvia, unul dintre copiii de mingi, i-a ținut locul atât de bine la câteva schimburi de mingi, încât Năstase s-a cerut singur afară. Silvia a primit urale din partea tribunei atunci când a încheiat un schimb cu o lovitură câștigătoare. În fine, McEnroe a intrat și el în atmosferă, contribuind la un nou spectacol frumos la Arenele BNR, de la care fanii tenisului au plecând cu zâmbetul pe buze.  

Mansour Bahrami: “Năstase e fratele meu!”

Simpaticul iranian a fost din nou aclamat la scenă deschisă de către fani, așa cum se întâmplă mereu când vine la București. “John McEnroe e o legendă. E aşa mare! Iar pe Năstase şi pe Pavel este mereu o plăcere să-i întâlnesc. Am jucat des, tot anul, cu John şi cu Ilie şi este întotdeauna fantastic. Îmi place România, îmi plac oamenii de la voi. Îl iubesc pe Năstase. E prietenul, e fratele meu! Un „bunicule” mai mic”, a spus Bahrami.

Fotografii: Radu Restivan

 Mai multe imagini, pe pagina de Facebook a Treizecizero.ro

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi