Gabriela Ruse și Irina Begu părăsesc Indian Wells în primul tur, învinse de Kucova și Siniakova

Radu Marina | 11 martie 2022

Gabi Ruse a început excelent, în vreme ce Irina Begu a controlat mijlocul meciului ei; niciuna nu a reușit însă să se impună la final.

Gabriela Ruse a fost învinsă pentru a doua oară la rând de Kristina Kucova, jucătoare clasată pe locul 77 mondial, în primul tur al turneului de la Indian Wells (WTA 1000). A fost 4-6, 6-4, 6-1 pentru Kucova într-un meci fragmentat, în care s-a jucat mult în serii și în care vântul puternic a dat mari bătăi de cap jucătoarelor. 

Aflată pentru a doua oară în carieră pe tabloul principal la Indian Wells, Gabi a cedat un meci pe care l-a început excelent, l-a continuat relativ bine și l-a încheiat foarte slab, având și o serie de probleme fizice spre finalul partidei. 

Gabriela a început partida puternic, aproape furibund, având chiar mingi de 4-0, dar treptat setul s-a echilibrat surprinzător de mult, dat fiind începutul. De la 3-0 și mingi de 4-0 pentru Ruse, Kucova a dat semne de revenire, reușind să țină departe erorile neforțate și să câștige serii de puncte cu jocul ei rapid și loviturile luate din urcare. 

În ciuda acestui reviriment, Gabriela a păstrat totuși o distanță față de adversara sa și nu i-a permis să se apropie mai mult decât e cazul, păstrând unul din break-urile făcute în debutul setului, care i-a adus până la urmă și primul set. 

A fost un set echilibrat, cu Gabriela în prim-plan, care a făcut și desfăcut și cu o Kucova care a alergat să revină, dar fără a avea sorți de izbândă. A contat foarte mult și procentajul bun pe care Gabriela l-a avut cu primul serviciu (aproape 70% la punctele câștigate cu primul serviciu), care i-a permis să rămână în față și să confirme break-ul reușit în începutul de set. În felul acesta a și tăiat din elanul luat de adversară, care a legat mult mai bine loviturile și a reușit să execute ce și-a propus. 

Faptul că Kristina Kucova a început să simtă mai bine terenul și loviturile s-a văzut în următorul set, unde a început cu break și a urcat rapid la 2-0. Pentru o vreme, raportul de forță s-a schimbat, Kucova devenind jucătoarea proactivă, care atacă, construiește și ține inteligent mingea în teren.  În vreme ce Gabriela a alternat loviturile câștigătoare cu erorile și dublele greșeli iar asta s-a reflectat rapid în scor: Gabi a fost cea care a trebuit să revină din urmă și să servească sub presiune. 

Gabriela a părut că se poate achita de această misiune bine, revenind de la 2-4 și 3-4 (15-40). Doar că după acest moment au urmat două game-uri în care defensiva adversarei și vântul puternic au dereglat jocul Gabrielei, care a pierdut următoarele două game-uri, implicit și setul. 

Iar degringolada a continuat și în decisiv pentru Gabi. A fost un decisiv pe care l-a început cu break, dar pe care l-a încheiat cu șase game-uri pierdute la rând. Nimic din jocul ei nu a mai mers și s-a văzut prinsă în capcanele întinse de Kucova în repetate rânduri, care s-a adaptat mai bine la condiții, a mizat mai mult pe un joc ordonat, ușor defensiv, în încercarea de a o determina pe Gabi să forțeze și să greșească – ceea ce avea să se și întâmple. 

Următorul turneu pentru Gabi va fi Miami, unde va debuta pe tabloul principal peste o săptămână. 

La rândul ei, Irina Begu a fost eliminată într-un meci de aproape trei ore de cehoaica Katerina Siniakova, 6-2, 4-6, 6-4.

În a patra întâlnire directă dintre cele două, Irina nu a putut evita până la urmă eșecul, în ciuda a mai multor reveniri în meci.

Condusă cu 6-2, 4-1, Irina a răspuns grozav, găsind o serie de șase game-uri consecutive cu care a preluat conducerea și în decisiv. Siniakova a răspuns, distanțându-se la 4-2, dar românca nu era încă gata să cedeze, reușind să egaleze cu un nou efort notabil. Dar ea și-a pierdut serviciul la 4-4 în decisiv și n-a mai putut întoarce și a treia oară.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Wimbledon confirm that top seed Iga Swiatek will open play on Centre Court on Tuesday.

73.3 per cent voted for Simona Halep in the poll below but organisers noted that she withdrew from her semi-final in Bad Homburg today citing a neck injury. https://t.co/j62v08b0RI