Gabriela Ruse și Irina Begu părăsesc Indian Wells în primul tur, învinse de Kucova și Siniakova

Radu Marina | 11 martie 2022

Gabi Ruse a început excelent, în vreme ce Irina Begu a controlat mijlocul meciului ei; niciuna nu a reușit însă să se impună la final.

Gabriela Ruse a fost învinsă pentru a doua oară la rând de Kristina Kucova, jucătoare clasată pe locul 77 mondial, în primul tur al turneului de la Indian Wells (WTA 1000). A fost 4-6, 6-4, 6-1 pentru Kucova într-un meci fragmentat, în care s-a jucat mult în serii și în care vântul puternic a dat mari bătăi de cap jucătoarelor. 

Aflată pentru a doua oară în carieră pe tabloul principal la Indian Wells, Gabi a cedat un meci pe care l-a început excelent, l-a continuat relativ bine și l-a încheiat foarte slab, având și o serie de probleme fizice spre finalul partidei. 

Gabriela a început partida puternic, aproape furibund, având chiar mingi de 4-0, dar treptat setul s-a echilibrat surprinzător de mult, dat fiind începutul. De la 3-0 și mingi de 4-0 pentru Ruse, Kucova a dat semne de revenire, reușind să țină departe erorile neforțate și să câștige serii de puncte cu jocul ei rapid și loviturile luate din urcare. 

În ciuda acestui reviriment, Gabriela a păstrat totuși o distanță față de adversara sa și nu i-a permis să se apropie mai mult decât e cazul, păstrând unul din break-urile făcute în debutul setului, care i-a adus până la urmă și primul set. 

A fost un set echilibrat, cu Gabriela în prim-plan, care a făcut și desfăcut și cu o Kucova care a alergat să revină, dar fără a avea sorți de izbândă. A contat foarte mult și procentajul bun pe care Gabriela l-a avut cu primul serviciu (aproape 70% la punctele câștigate cu primul serviciu), care i-a permis să rămână în față și să confirme break-ul reușit în începutul de set. În felul acesta a și tăiat din elanul luat de adversară, care a legat mult mai bine loviturile și a reușit să execute ce și-a propus. 

Faptul că Kristina Kucova a început să simtă mai bine terenul și loviturile s-a văzut în următorul set, unde a început cu break și a urcat rapid la 2-0. Pentru o vreme, raportul de forță s-a schimbat, Kucova devenind jucătoarea proactivă, care atacă, construiește și ține inteligent mingea în teren.  În vreme ce Gabriela a alternat loviturile câștigătoare cu erorile și dublele greșeli iar asta s-a reflectat rapid în scor: Gabi a fost cea care a trebuit să revină din urmă și să servească sub presiune. 

Gabriela a părut că se poate achita de această misiune bine, revenind de la 2-4 și 3-4 (15-40). Doar că după acest moment au urmat două game-uri în care defensiva adversarei și vântul puternic au dereglat jocul Gabrielei, care a pierdut următoarele două game-uri, implicit și setul. 

Iar degringolada a continuat și în decisiv pentru Gabi. A fost un decisiv pe care l-a început cu break, dar pe care l-a încheiat cu șase game-uri pierdute la rând. Nimic din jocul ei nu a mai mers și s-a văzut prinsă în capcanele întinse de Kucova în repetate rânduri, care s-a adaptat mai bine la condiții, a mizat mai mult pe un joc ordonat, ușor defensiv, în încercarea de a o determina pe Gabi să forțeze și să greșească – ceea ce avea să se și întâmple. 

Următorul turneu pentru Gabi va fi Miami, unde va debuta pe tabloul principal peste o săptămână. 

La rândul ei, Irina Begu a fost eliminată într-un meci de aproape trei ore de cehoaica Katerina Siniakova, 6-2, 4-6, 6-4.

În a patra întâlnire directă dintre cele două, Irina nu a putut evita până la urmă eșecul, în ciuda a mai multor reveniri în meci.

Condusă cu 6-2, 4-1, Irina a răspuns grozav, găsind o serie de șase game-uri consecutive cu care a preluat conducerea și în decisiv. Siniakova a răspuns, distanțându-se la 4-2, dar românca nu era încă gata să cedeze, reușind să egaleze cu un nou efort notabil. Dar ea și-a pierdut serviciul la 4-4 în decisiv și n-a mai putut întoarce și a treia oară.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi