Gabriela Ruse e în semifinalele Australian Open la dublu, alături de Marta Kostyuk

Treizecizero | 25 ianuarie 2023

Gabi și Marta, care au salvat o minge de meci în turul al doilea, continuă astfel un traseu excelent la Melbourne, cu patru victorii de calitate.

Gabriela Ruse a reușit cel mai important rezultat al carierei în turneele de dublu, reușind să se califice în semifinalele turneului de dublu de la Australian Open. Ea și Marta Kostyuk au învins favoritele 4, dublul Storm Hunter (Australia) / Elise Mertens (Belgia), cele care învinseseră perechea Monica Niculescu / Viktorija Golubic în turul anterior. A fost 7-6, 2-6, 6-4 pentru dublul româno-ucrainean.

Gabi și Marta, care au salvat o minge de meci în turul al doilea, continuă astfel un traseu excelent la Melbourne, cu patru victorii de calitate.

Cele două mai jucaseră un sfert de finală anul trecut la Roland Garros, iar Gabriela mai are un sfert la US Open, în 2021.

Într-un prim set echilibrat, perechea româno-ucraineană a revenit de la 2-5 în tiebreak, câștigându-l cu 8-6. Setul secund le-a aparținut favoritelor 4, care l-au încheiat cu o serie de 5 game-uri la rând. În decisiv, Gabi și Marta s-au desprins cu 5-2 și au avut nevoie de acel avantaj de două break-uri, pentru că Mertens și Hunter au strâns la 5-4. Din fericire, meciul s-a încheiat pe serviciul următor, al Gabrielei Ruse.

Gabi și Marta au încheiat cu mai multe winners, 38, și mai multe erori neforțate, 46.

În semifinale, Ruse și Kostyuk le vor întâlni chiar pe favoritele 1, cehoaicele Krejcikova / Siniakova, multiple câștigătoare de Grand Slam.

Tabloul de dublu feminin e foarte puternic; în cursă sunt în continuare și favoritele 2, Gauff/Pegula. Ruse și Kostyuk sunt singura pereche care nu-i cap de serie rămasă pe tablou. Cele două au fost întrebate pe teren ce înseamnă asta pentru ele, iar răspunsul Martei a venit prompt: „Înseamnă că în curând vom fi cap de serie!”.

Gabi urcă până pe 40 în clasamentul live de dublu, cea mai bună clasare a carierei.

Precedenta oară când am avut o româncă în semifinalele de dublu la Melbourne s-a întâmplat în 2018, când Monica Niculescu și Irina Begu au ajuns, de asemenea, în ultimele patru.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi