Gabi Ruse și Marta Kostyuk, învinse la doar un pas de semifinalele Roland Garros

Andrei Năstase | 31 mai 2022

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au revenit puternic după pierderea primului set, au condus în setul decisiv, dar au fost învinse până la urmă de perechea formată de Madison Keys și Taylor Townsend. A fost 7-6 (5), 2-6, 7-5 pentru echipa americană, care s-a calificat astfel în semifinalele probei de dublu la French Open. Dincolo, […]

Roland Garros este oferit de

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au revenit puternic după pierderea primului set, au condus în setul decisiv, dar au fost învinse până la urmă de perechea formată de Madison Keys și Taylor Townsend.

A fost 7-6 (5), 2-6, 7-5 pentru echipa americană, care s-a calificat astfel în semifinalele probei de dublu la French Open.

Dincolo, pentru Gabi și Marta, înfrângerea asta o să doară puțin, mai ales că ele au jucat excelent în a doua parte a meciului. Deși nici primul set n-a fost deloc rău.

Gabi a servit prima, și-a ținut serviciul, însă a fost colega ei, Marta Kostyuk, cea care a confiscat atenția în primele minute: voleuri fantastice la intercepție, câteva drepte fulgerătoare și două retururi direct câștigătoare, pentru break (la zero) și 2-0.

Luate repede, americancele și-au dat seama că nu-i de glumă și s-au grăbit să facă re-break. S-a mers cu serviciul, fără mari eforturi, până în game-ul șapte, unde Gabi și Marta au salvat două mingi de break, a doua printr-o intercepție grozavă a Gabrielei la fileu.

Setul 1 a ajuns în tiebrek, Gabi și Marta au condus cu 3-0, au avut o bună șansă să facă 4-0, dar adversarele au revenit de acolo și-au închis la 7-5, după aproape o oră de joc.

În pauza dintre seturi, Marta Kostyuk a primit câteva îngrijiri medicale pentru o problemă deasupra genunchiului stâng. Ea a revenit pe teren cu un bandaj serios, vizibil supărată, dar la fel de motivată.

Perechea româno-ucraineacă a profitat imediat de două-trei minute de cădere ale lui Keys – care a ratat câteva voleuri simple în același game. A fost un moment important, pentru că Ruse și Kostyuk au primit un nou indiciu că pot face asta, că sunt în meci.

Mult mai inspirate în următoarele game-uri, Gabi și Marta s-au desprins la 4-1, cu două break-uri diferență. Au închis setul cu 6-2, profitând până la capăt de elanul câștigat.

Iar avântul ăsta a continuat și-n setul decisiv, unde ele au jucat într-adevăr impresionant. Mai ales în punctele importante.

Ruse și Kostyuk au început cu break (obținut la a cincea șansă), și-au apărat apoi serviciul (salvând, cu serviciul lui Gabi, două mingi de re-break) și au dat senzația că-s gata să fugă cu meciul.

N-au făcut-o acolo, pentru că adversarele lor au revenit iute la 2-2, însă Gabi și Marta n-au clipit. Au făcut un nou break, s-au dus la 4-2, și iar au fost trase înapoi. Au servit pentru a rămâne în meci la 4-5, o sarcină pe care Gabi a gestionat-o cu mare liniște.

Au urmat o mulțime de puncte spectaculoase și foarte tensionate, iar pe serviciul lui Taylor Townsend – foarte bună azi -, Gabi și Marta au avut șansa unui nou break: banda fileului s-a opus.

În final, meciul s-a terminat parcă prea brusc, nefericit, cu o dublă greșeală pe serviciul Martei Kostyuk: și ea, și Gabi ar fi meritat măcar un nou tiebreak.

Articol în curs de actualizare

https://twitter.com/rolandgarros/status/1531634301590290437?s=20&t=wF9PDVEljaR7ByRy44PtCQ

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi