Gabi Ruse ratează câteva șanse importante, pierde cu Veronika Kudermetova în turul al doilea la Melbourne

Radu Marina | 19 ianuarie 2022

Traseul Gabrielei Ruse la Australian Open se oprește în turul doi, după ce a fost eliminată de Veronika Kudermetova, favorita 28.

Traseul Gabrielei Ruse la Australian Open se oprește în turul doi, după ce a fost eliminată de Veronika Kudermetova, favorita 28. A fost 6-2, 7-5 pentru Kudermetova, care își continuă forma bună în acest start de sezon, după finala jucată și pierdută în fața Simonei Halep, la Melbourne Summer Set 1.

Gabi a condus cu 5-2 în setul al doilea, însă a pierdut următoarele cinci game-uri la rând, pe fondul unei creșteri evidente în jocul agresiv al Kudermetovei.

Într-o zi în care vântul a jucat un rol important în parcul Melbourne – mai ales pe terenurile mai mici -, Gabi Ruse a început cu multe greșeli: au fost 11 în primul set, un set în care românca, la fel ca Jaqueline Cristian mai devreme, a avut șansele ei. Din păcate pentru ea, a ratat de trei ori ocazia unui break care-ar fi putut echilibra lucrurile. Așa însă – și fără să facă minuni pe teren – Kudermetova a reușit să fugă cu primul set în doar 35 de minute.

A fost o primă manșă în care lucrurile s-au petrecut parcă prea repede pentru Gabriela, care nu a avut cel mai bun ritm la serviciu și a greșit ușor, din poziții facile.

Am avut mai multă tensiune și mai multă calitate în setul 2, când Gabi, în ciuda deselor rafale de vânt care-au suflat mingea în toate direcțiile, a început să joace mai îngrijit și și-a găsit reperele. Cu mai multă răbdare, ea a reușit să iasă din schimburile scurte preferate de Kudermetova; și a făcut-o fără să cedeze teren, ba chiar dictând mai des decât agresiva ei adversară.

Cu Gabi tot mai relaxată, s-a mers cu serviciul în primele cinci game-uri, înainte ca românca să reușească break-ul pentru 4-2.

L-a susținut apărând două șanse de rebreak ale rusoaicei, însă n-a putut închide cu serviciul la 5-3, când Kudermetova a fost foarte inspirată la retur.

Și a continuat să rămână în zona asta foarte bună (de la 2-5 la 5-5 a câștigat 12 puncte și a pierdut unul singur) până la final. Un final venit parcă prea brusc, după alte câteva puncte expeditive ale unei Veronika Kudermetova care, în dispoziția asta, a fost greu de contrat. Rusoaica a închis meciul cu cinci game-uri la rând, iar asta o va nemulțumi probabil pe Gabi Ruse; pentru că senzația a fost că poate duce meciul într-un set decisiv.

Dar poate o lecție și asta, așa cum vor mai urma și altele în acest an: când ai o favorită în mână, afacerea trebuie dusă până la capăt; altfel, lucrurile se pot întoarce imediat împotriva ta.

La trasul liniei, experiența Gabrielei Ruse în Australia se încheie cu o primă victorie obținută pe tabloul principal al unui Slam, deci cu un nou pas important înainte. Sigur, se încheie și cu senzația că ar fi putut obține mai multe de la acest meci cu Veronica Kudermetova; dar asta îi demonstrează că este capabilă să stea aproape de o jucătoare mai bine clasată, valoroasă și în formă sportivă foarte bună.

Următorul pas e să stea aproape și să-și fructifice mai bine – și la timp – șansele.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi