Frumos și sigur: Simona Halep câștigă la pas cu Saisai Zheng, în drum spre runda a treia la Madrid

Treizecizero | 2 mai 2021

Elise Mertens, următoarea adversară, este o jucătoare pe care Simona o cunoaște bine: a întâlnit-o de cinci ori, câștigând în patru rânduri, incluzând aici trei victorii pe zgură, dintre care una chiar la Madrid.

Duminica de Paști, pe un teren unde a trăit atâtea momente frumoase, cu toți cei de acasă cu ochii pe ea: Simona Halep nu avea cum să nu-și aducă jocul cel bun la o ocazie ca asta.

Și exact asta s-a întâmplat: într-un meci dominat de dubla campioană de la Madrid, Simona a câștigat cu 6-0, 6-4 cu Saisai Zheng, calificându-se în turul al treilea la Madrid.

Simona a pornit încă o dată ca din pușcă. Un prim set aproape perfect, în care a realizat tot ce și-a propus, fiind mult mai agresivă decât în primul tur, cu 27 la sută din mingi jucate din interiorul terenului și cu Zheng obligată să privească neputincioasă. Saisai este o jucătoare redutabilă și respectabilă, cu un joc foarte solid și nuanțat, în fața căreia trebuie să-ți aduci jocul cel bun ca să nu ai parte de surprize neplăcute. Dar contra Simonei, în special pe o suprafață ca aceasta, armele chinezoaicei sunt complet ineficiente. Ea nu are nici forța să lovească prin Simona, nici suficientă varietate ca să o depășească, iar asta o transformă într-un adversar aproape ideal pentru Halep. Nu poate spera decât într-o zi proastă a româncei, ceea ce nu s-a întâmplat azi. Cu 12 lovituri direct câștigătoare în primul set, Simona n-a lăsat nimic pe masă, salvând toate cele patru mingi de break înfruntate, în drum spre un al doilea 6-0 în acest turneu.

Seria a continuat și în setul al doilea, cu Simona în continuare concentrată, câștigând primele trei game-uri și în setul al doilea. În pericol să fie zburată de pe teren cu un dublu bagel, Saisai a apelat la toate trucurile din cutie și a schimbat un pic la 0-3, adăugând câteva mingi foarte înalte, care au scos-o un pic din ritm pe Simona și au generat câteva erori neforțate. Hold-ul pentru 1-3 a fost sărbătorit cu tot stadionul de Saisai și, cum se întâmplă în astfel de momente, energia generată a stopat asaltul Simonei, care și-a pierdut serviciul următor.

A fost un recul de scurtă durată, pentru că Simona s-a redresat imediat, ajungând la 5-2 și minge de meci, dar n-a reușit să închidă pe serviciul advers. Similar cu meciul din primul tur, o altă pierdere temporară a concentrării Simonei, tradusă printr-un serviciu prost la 5-3, a readus setul în echilibru, cu Saisai ajungând să servească la 4-5. A fost însă maximul atins pentru astăzi de chinezoaică. Simona a jucat răbdătoare și concentrată game-ul următor, și, la 13 minute de la prima ei minge de meci, a închis meciul, evitând alte complicații nenecesare.

„A fost aproape la fel ca în primul tur. Dar am fost foarte concentrată în acel ultim game și am vrut să închid acolo. Cred că ea a jucat foarte bine în setul al doilea. E o victorie foarte bună, de care sunt foarte bucuroasă”, a spus Simona după meci.

Cu o a doua victorie mai clară decât o arată scorul, și cu un tenis mai agresiv (19 lovituri direct câștigătoare în total) și mai încrezător, Simona își construiește ceva momentum la timp pentru partea mai dificilă a turneului.

În turul al treilea, Simona o va întâlni pe Elise Mertens, care a trecut, 7-6, 7-5, de Elena Rybakina.

Belgianca este o jucătoare pe care Simona o cunoaște bine: a întâlnit-o de cinci ori, câștigând în patru rânduri, incluzând aici trei victorii pe zgură, dintre care una chiar la Madrid. Cea mai recentă întâlnire a fost anul trecut, în finala de la Praga, de asemenea câștigată de Simo.

Alte nume importante nu au avut o zi la fel de bună la Madrid, Naomi Osaka a fost eliminată de Karolina Muchova în trei seturi, Karolina Pliskova a fost scoasă în două seturi de Anastasia Pavlyuchenkova, în vreme ce Victoria Azarenka s-a retras, accidentată, înainte de duelul cu Jessica Pegula. Au trecut mai departe și Sabalenka și Sakkari, ambele cu victorii clare, în câte două seturi, cu Kasatkina și Kontaveit.

Tabloul optimilor de finală:

Ash Barty – Iga Swiatek
Petra Kvitova – Veronika Kudermetova
Paula Badosa – Anastasija Sevastova
Ons Jabeur – Belinda Bencic

Aryna Sabalenka – Jessica Pegula
Simona Halep – Elise Mertens
Anastasia Pavlyuchenkova – Jennifer Brady
Maria Sakkari – Karolina Muchova

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/1388880493735731202?s=20

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/1388871464393355271?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi