Florin Mergea e pe o traiectorie necunoscută: "Sunt odihnit, am poftă să joc, cu Dom mă înțeleg excelent. Dacă pot lucra, rezultatele vor veni"

Adrian Țoca | 18 ianuarie 2017

Florin e concentrat pe parteneriatul cu Dom Inglot, despre care spune că a fost prima opțiune după ce Horia a decis să continue alături de Rojer, și spune că e pregătit să își dea timp după accidentare: știe că dacă poate lucra, rezultatele vin

Florin Mergea începe și el pe curat noul sezon, în căutare de meciuri și cu o unică dorință: să fie sănătos. Florin vine după o serie de probleme de sănătate și cea mai lungă perioadă de indisponibilitate; partea bună e că repausul l-a odihnit mental și acum e gata să o ia de la capăt alături de noul-vechiul partener, Dominic Inglot. Am vorbit cu Florin după victoria obținută în turul 1 contra australienilor Saville/Thompson (6-2, 7-5), pe un Show Court, într-o atmosferă frumoasă, chit că în bătaia vântului, ceea ce le-a pus probleme la serviciu.

Primul meci de Slam

Ideea e că în momentul de față am nevoie de cât mai multe meciuri. Stau de 4-5 luni, poate mai mult, din august, de la Rio… Vin după cea mai lungă perioadă de accidentare. După ce a fost treaba cu piciorul, am dat dintr-una într-alta și abia acum mă simt bine. Multe lucruri la care lucrez merg. Încă nu sunt 100%, după ce s-a întâmplat în ultimele luni, dar astăzi au fost multe lucruri pozitive, lucruri la care am lucrat. Nu mă gândesc neapărat ce facem aici, ce facem săptămâna viitoare, cât mă gândesc să progresez pe lucrurile pe care le am de făcut.

Intrasezon și munca asociată cu el

Dom a fost în America, a fost cu Jamie Murray și cu echipa lor de Cupa Davis, eu mi-am făcut programul acasă. De-asta zic că e foarte important să avem cât mai multe meciuri, că la antrenament e ok, nu avem nevoie de mai multe antrenamente împreună, dar avem nevoie de meciuri, de situații de meci, de momente cum au fost astăzi, după ce am făcut break și au revenit ceilalți, să stăm peste ei și să mergem mai departe. Ăsta e un lucru important și am nevoie de genul ăsta de meciuri, nu de meciuri de 6-1, 6-2.

Accidentarea

A fost cea mai serioasă accidentare din toată cariera. Am mai avut genunchiul, la 19 ani, când am stat vreo 3 luni, dar a trecut. La picior nu am putut să fac nimic. Am vrut să pun piciorul jos și…. Apoi cum am început să mă simt mai bine, m-a luat abdomenul, coapsa stângă, umărul, au fost puțin în lanț. Acum încă le țin sub control și le aranjez. Încă nu sunt 100%, dar sper ca până în Indian Wells să fie totul la normal.

Ăsta e cel mai important lucru. Dacă sunt sănătos, pot să mă antrenez cum vreau, pentru că eu am nevoie de mai multe ore pe zi, să trec prin fiecare lovitură, căci am un alt stil de joc. Dacă sunt accidentat nu pot să fac lucrurile astea și se vede imediat. 

Cum gestionează o absență lungă

Sincer, eu am avut mereu ceva, niciodată nu am fost sănătos 100% prea mult timp. Umărul m-a supărat toată cariera, spatele la fel, sunt lucruri cu care merg mai departe și pe care le trag după mine, și nu pot decât să le țin sub control. Probabil umărul nu va fi niciodată 100%. De asta și serviciul este destul de fluctuant în multe cazuri, dar acum lucrez activ și am început anumite programe, și se vede. Asta e foarte important pentru mine, e mai important decât rezultatul. Să știu că pot să mă simt bine și să pot sa lucrez ce am de lucrat, că rezultatele vin la un moment dat.

Dacă ne uităm la un an bun, înseamnă să câștigi 50 de meciuri și să pierzi 30 sau 25. Nu prea mă uit la victorii și la înfrângeri la momentul de față, ci să pot, de la o zi la alta, să fiu mai bun și să am mai puține dureri.

Dominic

Mereu am lăsat ceva neterminat cu el. Când am jucat împreună data trecută am avut un început destul de bun. N-am câștigat niciun turneu, dar am fost mereu constanți. Din păcate, atunci el a avut probleme cu genunchiul, s-a și operat după aceea, și nu puteam să stau și să nu joc. Și atunci și acum și ne înțelegem extraordinar de bine în afara terenului. S-a pus bineînțeles problema să joc cu Horia după toate rezultatele pe care le-am avut, dar el a decis să continue cu Juls și i-am respectat decizia, și atunci a trebuit să mă uit în altă parte.

Dom a fost primul jucător la care m-am gândit; împreună cu el am și o echipă foarte bună pe lângă teren, iar asta e un lucru fabulos în momentul de față, pentru că am nevoie de așa ceva după această accidentare.

2016 și bagajul său olimpic

Anul trecut a fost încărcat până la Rio, și toate eforturile noastre s-au dus în acea medalie. După aceea nu regret că m-am accidentat, pentru că aveam nevoie de o vacanță.  Chiar dacă am căzut pe douăzeci si ceva, nu e o problemă. Deci nu-l văd neapărat ca pe un an pierdut, lăsând la o parte că n-au fost rezultatele din 2015.

Sunt odihnit, am din nou poftă să joc. Pentru anul ăsta sunt pe o traiectorie necunoscută. Niciodată nu am stat atât de mult după o accidentare. 

Dublu mixt

Nu aici, poate la Wimbledon, cu Ana Bogdan, dacă intrăm. Dar în rest o să evit dublul mixt, pentru că risc foarte mult să am din nou probleme la picior, care nu e recuperat 100%. Tot ceea ce fac vreau să fie spre dublul meu, și să fiu apt 100% inaintea fiecărui meci. Asta îmi doresc în momentul de față, să nu am nicio durere. Și încet-încet ajung acolo.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi