Florin Mergea câștigă al doilea titlu al anului, intră în Top 8 în Race to London

Treizecizero | 14 iunie 2015

Florin Mergea obține al doilea titlu alături de Rohan Bopanna, iar bilanțul românesc pe 2015 urcă la șapte titluri și zece finale.

După patru titluri obținute pe hard și pe zgură, Florin Mergea are în palmares, de azi, și un trofeu obținut pe iarbă, suprafața pe care câștiga titlul la juniori la Wimbledon.  Și nu oricum: Florin și partenerul său, Rohan Bopanna, sunt primii campioni ai turneului de la Stuttgart după trecerea acestuia de pe zgură pe iarbă. Mergea/Bopanna s-au impus în trei seturi, 5-7, 6-2, 10-7 contra perechii Peya/Soares. Sunt niște adversari cu noroc pentru Florin: tot contra lor s-a impus și anul trecut, în finala de la Hamburg.

În primul set, serviciul a făcut legea până la 6-5, când dublul austriaco-brazilian a făcut unicul break. Florin și Rohana au recuperat în setul secund, pe care l-au început cu break și în care au controlat jocul. Supertiebreak-ul s-a rupt la 6-6. Întâi un retur extraordinar al lui Florin, apoi două servicii excelente ale românului. Ultimul punct a fost o mică bijuterie: Mergea a lovit primul un lob, Soares a răspuns cu un tweener, iar Bopanna a pus capăt meciului cu un alt lob. Victorie în o oră și 13 minute.

Este al doilea trofeu în această formulă pentru cei doi, după cel obținut în Mastersul de la Madrid, în urmă cu câteva săptămâni. În urma acestui rezultat, Florin și Rohan intră în Top 8 în Race to London. Este, de asemenea, al cincilea trofeu al carierei de dublu a lui Florin, care își continuă ascensiunea spre vârful ierarhiei, alături de cei mai buni jucători de dublu din lume. Pentru cei doi, urmează turneul de la Halle.

 

 

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii și jucătoarele din România în 2015, ATP și WTA: șapte titluri – zece finale

Titluri

Simona Halep – simplu, Shenzhen
Horia Tecău – dublu, Rotterdam
Simona Halep – simplu, Dubai
Simona Halep – simplu, Indian Wells
Marius Copil, Adrian Ungur – dublu, București
Florin Mergea – dublu, Madrid
Florin Mergea – dublu, Stuttgart 

Finale

Monica Niculescu – dublu, Hobart
Florin Mergea – dublu, Auckland
Florin Mergea – dublu, Montpellier
Horia Tecău – dublu, Sydney
Irina Begu – dublu, Rio
Alexandra Dulgheru – simplu, Kuala Lumpur
Florin Mergea – dublu, Casablanca
Horia Tecău – dublu, Nisa
Raluca Olaru – dublu, Nurnberg
Monica Niculescu – simplu, Birmingham *

Urmează să se joace

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi