Finală românească la junioare U-14 la Wimbledon: Alexia Tatu și Andreea Soare își vor disputa primul titlu acordat de Wimbledon la această categorie

Treizecizero | 9 iulie 2022

Am avut un reprezentant și în turneul masculin de Under 14: clujeanul Matei Todoran (3) a cedat, într-o semifinală cu un final dramatic, în fața americanului Ngounoue (2), 3-6, 6-4, 11-9 în match tiebreak.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Desfășurat în premieră la ediția din acest an, turneul juniorilor under-14 de la Wimbledon va avea o finală sută la sută românească în turneul rezervat fetelor.

Alexia Ioana Tatu și Andreea Diana Soare se vor lupta duminică pentru trofeu, după ce și-au câștigat semifinalele în minimum de seturi, fiecare reușind și câte un set la zero.

Alexia a trecut de argentinianca Guidi (6-0, 6-3), în vreme ce Andreea a eliminat-o pe britanica Britton (6-0, 7-5).

Competiția s-a jucat pe sistem grupe, patru grupe a câte patru jucători care și-au obținut locurile în turneu după ce au câștigat turnee notabile în Europa. Alexia și Andreea și-au câștigat grupele fără să piardă vreun meci, cedând fiecare doar câte un set în cele trei meciuri din grupe.

Alexia e din Buzău, e cap de serie 1 și și-a făcut loc către finală cu un stil de joc agresiv, cu serviciu și lovituri plate, solide.

Andreea e din Medgidia, e favorită 5, și, în vreme ce e puțin mai mică de statură decât oponenta ei din finală, se mișcă foarte bine și e un excelent counterpuncher cu lovituri adânci de pe ambele părți.

Amândouă au arătat stiluri de joc bine conturate, foarte liniștite, cu un bun simț al terenului.

Am avut un reprezentant și în turneul masculin de Under 14: clujeanul Matei Todoran (3) și-a câștigat și el grupa fără să piardă vreun meci, dar a cedat, într-o semifinală cu un final dramatic, în fața americanului Ngounoue (2), 3-6, 6-4, 11-9 în match tiebreak.

Foto: CS Medgidia

*

Tot conținutul de la Wimbledon este AICI.

https://twitter.com/Camelia_NB/status/1545663955644841984?s=20&t=IQaQfxza9p_lXP8PUXkPKA

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi