Trofeul fetelor, între Radwanska și Serena. Cum a fost în semifinale

Camelia Butuligă | 6 iulie 2012

Trofeul fetelor, între Radwanska și Serena. Cum a fost în semifinale

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Avem finala feminină: Agnieszka Radwanska – Serena Williams. La fel de bine am putea s-o numim David versus Goliat. Dar mâine nu cred că vom avea acelaşi sfârşit din povestea biblică. Dacă Serena va juca cum a jucat contra Azarenkăi, nici 10 de Radwanska nu vor putea s-o oprească. Teoretic.

În mod foarte interesant, ambele finaliste au găsit, în semifinale, cea mai bună versiune a jocului lor. În primul meci al zilei, Aga şi-a plasat serviciile inteligent, a mişcat-o pe Kerber şi a forţat-o să atace şi să greşească. Radwanska a avut de partea ei avantajul că Angelique nu este neapărat o jucătoare care să te copleşească cu forţa loviturilor. Viteza serviciului ei a fost comparabilă cu al Radwanskăi, de exemplu. Însă Kerber nu a putut s-o egaleze pe Radwanka la capitolul constanţă.

După un început mai nesigur şi un break pierdut, Aga a început să servească mai bine pe primul serviciu (86% faţă de 59% pentru Kerber), şi a început să varieze loviturile. Angelique poate să absoarbă foarte bine loviturile în viteză, dar n-a avut răspuns pentru varietatea şi calităţile defensive ale Agăi. Au urmat două break-uri făcute de Agnieszka şi primul set: 6-3.

Kerber şi-a dat seama că nu poate să ţină pasul cu Radwanska din spate, că trebuie să preia iniţiativa şi să termine schimburile mai repede. A aplicat această tactică în setul doi şi a funcţionat de minune o vreme. Însă a făcut nişte greşeli neforţate, plus câteva cadouri care nu se fac într-o semifinală de Grand Slam (8 greşeli neforţate în setul doi, faţă de doar una pentru Aga). Pe lângă faptul că n-a greşit, poloneza şi-a convertit toate cele trei mingi de break avute pe parcursul meciului (două în primul set, una în setul doi): 6-3, 6-4, într-o oră şi zece minute, pentru, discutabil, cea mai mare victorie a carierei Radwanskăi, calificarea în prima finală de Slam și “un vis împlinit”. Eficienţă maximă cu minim de efort – poate fi motto-ul Agăi. Sau, cum ar zice chiar ea, “cred că mi-am făcut treaba azi”.

Plus o șansă fantastică: dacă va reuși surpriza și o va învinge pe Serena în finală, Radwanska va primi premiul vieții: nu numai titlul de campioană la Wimbledon, nu numai primul Slam, ci și accederea pe primul loc în clasamentul mondial.

Serena: IM-PRE-SI-O-NAN-TĂ!

A doua semifinală a depins de serviciul şi returul Serenei. În primul set, Serena a dat 8 aşi, a avut un procentaj de 67% de prime servicii reuşite, dintre care a câştigat 94%! A făcut 20 de winner-uri, faţă de 4 ale Azarenkăi şi doar 4 greşeli neforţate. Atunci când joacă aşa, Serena nu prea dă nicio şansă adversarei să pună racheta pe minge. Serena a copleşit-o cu puterea serviciilor şi returului pe Vika, iar Vika nu e chiar o mărunţică.

În setul doi, Vika şi-a îmbunătăţit şi ea plasamentul serviciului şi returului, și, în general, și-a ridicat mult nivelul, însă tot nu a putut să străpungă fortăreaţa Williams (care a mai produs 16 aşi) mai mult decât odată, pentru a-şi lua înapoi un break. În tie-break, Vika a jucat curajos în continuare, însă presiunea imensă pe care a aplicat-o non-stop Serena pe retur a dat rezultate: 8-6 şi meci Serena, într-o oră şi 36 de minute. „Pot să lovesc prin oricine” ar putea fi motto-ul Serenei.

Serena a stabilit un nou record de ași al Wimbledonului, 24, depășind o cotă stabilită tot de ea, tot la acest turneu, iar, per ansamblu, într-unul dintre cele mai frumoase meciuri ale turneului, a lăsat o impresie excelentă, dovedind cât de mult își poate ridica jocul, așa cum numai marii campioni știu să o facă, atunci când ocazia o cere.  

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi