Final pentru Horia? La Torino, Horia Tecău a început ceea ce ar putea fi ultimul său turneu al carierei

Treizecizero | 14 noiembrie 2021

Mai mulți reporteri prezenți la Torino au anunțat că Horia și-a confirmat retragerea din tenis la finalul acestui sezon, implicit la finalul acestui turneu.

Horia Tecău și-a început cea de-a șaptea sa prezență a carierei la ATP Finals cu o înfrângere, el și partenerul său, germanul Kevin Krawietz, cedând în primul meci de la Torino în fața perechii Nikola Mektic / Mate Pavic, 6-4, 6-4.

La adăpostul unui procentaj pe primul serviciu de 90 la sută, favoriții 1 ai turneului din Italia au dominat meciul, neavând de înfruntat mingi de break pe toată durata confruntării și făcând câte un break pe set. Horia și Kevin au salvat cinci din șapte mingi de break, dar au trebuit mereu să joace din urmă pe tabelă în fața celei mai bune echipe din lume în acest moment, în fața căreia pierduseră și precedentele două meciuri de anul acesta. Iar într-un meci de dublu, când o echipă servește atât de bine precum au făcut-o Metkic și Pavic azi, sunt puține lucruri de făcut.

https://twitter.com/atptour/status/1459853410493034501?s=20

Pentru Horia și Kevin urmează meciul din runda a doua, cu echipa care va pierde duelul dintre Granollers/Zeballos și Dodig/Polasek, iar șansele de a merge mai departe rămân în picioare.

Însă vestea mai importantă e dincolo de acest rezultat; mai mulți reporteri prezenți la Torino au anunțat că Horia și-a confirmat retragerea din tenis la finalul acestui sezon, implicit la finalul acestui turneu. Informația a fost prezentată, de asemenea, și în comentariul de pe Amazon Prime, de către Annabel Croft.

Acum câteva zile, într-o postare pe Instagram, Horia a dat de înțeles că Torino va fi un „last dance” pentru el și Kevin Krawietz, însă interpretarea acelui mesaj a dus cu gândul mai degrabă la oprirea acestui parteneriat, în condițiile în care Krawietz a confirmat că va juca alături de compatriotul său, Andreas Mies, din sezonul următor. Nu era clar ce va urma pentru Horia, care și-a dorit un program de turnee redus după despărțirea de Jean Julien Rojer, partenerul său de lungă durată.

La rândul său, Horia Tecău a declarat pentru Gazeta Sporturilor, după meciul de azi, că „este un subiect despre care nu vreau să vorbesc până după acest turneu pentru încă sunt aici, vreau să merg cât mai departe și să fiu concentrat pe asta”, adăugând însă că, într-adevăr, nu și-a făcut deocamdată planuri pentru sezonul următor și că va aștepta să vadă cum se simte fizic și mental după ATP Finals și după meciul de Cupa Davis de la Cluj, de săptămâna viitoare.

Horia va împlini 37 de ani în ianuarie și este cu certitudine unul dintre cele mai importante nume din istoria tenisului din România. Cu două titluri de Grand Slam de dublu în cont, plus un altul câștigat la dublu-mixt, cu alte cinci finale de Slam jucate (trei de dublu, două la dublu-mixt), câștigător al ATP Finals și cu un loc 2 în ierarhia de dublu, la care se adaugă medalia olimpică de argint obținută la Rio, sunt puține lucruri pe care Horia nu le-a reușit în cariera lui. Dacă ea se va termina la finalul acestui sezon, e o pierdere majoră pentru tenisul românesc, dar un final frumos, pe care Horia îl merită din plin.





PROMO

Ai mai păstrat și pentru reducerile cu adevărat importante? 🙃

 
▫️60% DISCOUNT pentru șosetele colorate 30-0. Folosește COD VOUCHER: bf30socks

▫️50% DISCOUNT pentru tricouri, totebags și reviste. Folosește COD VOUCHER: bf30shop

Coduri valabile în acest weekend.

▫️ Go shop: treizecizero.ro/shop

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi