Ferrer tace şi face: David e deja la al treilea titlu al sezonului

Adrian Țoca | 4 martie 2012

Ferrer tace şi face: David e deja la al treilea titlu al sezonului

În timp ce fanii tenisului urmăreau cu atenţie evenimentele de la Dubai, la Acapulco, David Ferrer şi-a văzut liniştit de treabă, adunând victorie după victorie. 

Ultimul din “Golden Swing”, seria de turnee sud-americane pe zgură, competiţia de la Acapulco i-a adus în finală pe David Ferrer şi Fernando Verdasco. Primul îi eliminase, pe parcurs, pe S.Gonzalez, Kubot, Andujar şi Giraldo, în vreme ce parcursul lui Nando a fost unul mult mai dificil: Volandri, Chela, Almagro, Wawrinka, serie pe parcursul căreia el n-a pierdut niciun set. 

Poate şi asta e o explicaţie pentru felul în care a clacat Verdasco în finală. Fără energie şi fără resurse, el a fost victimă sigură pentru un Ferrer cum îl ştim, adică muncitor, din cale afară de determinat, tenace, laborios. Deşi  pierduse 6 din cele 9 meciuri jucate cu Verdasco pe zgură, David şi-a spulberat adversarul. Două break-uri pe set şi 88 la sută din punctele jucate cu primul serviciul câştigate, iar deznodământul a fost clar: 6-1, 6-2 pentru Ferrer. 

“Sunt foarte dezamăgit. Vreau să-mi cer scuze pentru că am jucat atât de prost. Pur şi simplu, n-am putut ţine mingea în joc azi”, s-a explicat Verdasco, cel care, înainte de meci, anunţa că simte că revine la forma din 2009, an în care a făcut acea semifinală magnifică cu Nadal, la Australian Open.

“Sunt mândru că am câştigat aici, cred că am făcut cel mai bun meci al săptămânii chiar în finală”, a conchis Ferrer, care se află la al treilea titlu consecutiv la Acapulco.

Totodată, el devine şi primul jucător care câştigă trei titluri în 2012, el impunându-se şi la Auckland şi, săptămâna trecută, la Buenos Aires, ceea ce duce totalul său de trofee în carieră la cota 14.

 

2012, topul victoriilor:

1. David Ferrer 18 (înfrângeri: 1), 2.Nicolas Almagro 17 (5), 3. Roger Federer 16 (2) 4.Juan Martin Del Potro 16 (4), 5.Milos Raonic 15 (2), 6.Andy Murray 14 (2), 7. Tomas Berdych 14 (3), 8. Jo-Wilfried Tsonga 13 (3), 9. Carlos Berlocq 12 (6), 10. Philipp Kohlschreiber 12 (6).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi