Federer, Twitter, Reddit și întrebările fanilor: "Opt titluri la Wimbledon ar fi grozav"

Adrian Țoca | 25 mai 2013

Elvețianul a răspuns fanilor pe Reddit, într-o sesiune de întrebări/răspunsuri

Roland Garros este oferit de

Dacă la conferința de presă de după finala de la Roma elvețianul a avut o remarcă ușor ironică referitoare la „Twitter world”, câteva zeci de ore mai târziu Federer a decis să nu mai amâne inevitabilul și să își lanseze contul oficial pe una dintre cele mai populare platforme de Social Media din lume. Deja foarte popular pe Facebook, cu peste 11 milioane de fani, RF a evitat până acum Twitter-ul, acolo unde, de exemplu, Rafa Nadal sau Novak Djokovic sunt foarte activi, dau declarații, pun poze și își informează fanii aproape permanent.

De văzut în ce fel se va descurca Roger cu noua lui jucărie, cert este că primirea a fost, evident, mai mult decât călduroasă, Twittosfera discutând de zor, preț de câteva zile, despre primele câteva tweet-uri ale lui RF. Până la ora acestei știri, Federer ajunsese deja la aproximativ 215.000 de urmăritori, încă departe de cei peste 1,8 milioane ale lui Novak sau aproape 4,3 milioane ai lui Nadal.

N-a trecut mult și Federer și-a mai trecut în cont o ispravă social-media remarcabilă: o sesiune de întrebări/răspunsuri pe Reddit, cunoscută sub abrevierea AMA (Ask me anything), pe care a mai făcut-o, printre alții pe Reddit, și Barack Obama.

Timp de 45 de minute, numărul 3 mondial a selectat și răspuns la câteva dintre întrebările fanilor. Întreaga discuție poate fi citită aici. Mai jos sunt schematizate câteva dintre cele mai interesante idei:

– Cele mai grele cinci meciuri jucate vreodată: cu Hewitt, Cupa Davis 03, cu Del Potro, JO 2012, cu Roddick, Wimbledon 09, cu Nalbandian, finala WTF 2005 și cu Rafa Nadal, faimoasa finală Wimbledon 2008.

– Ce regulă ai schimba în tenis: Ar trebui să reintroducem finalele pe sistemul 3 seturi din 5, la Turneul Campionilor, de exemplu.

– Ce recorduri ți-ai mai dori să dobori: Orice record ar fi binevenit. 8 titluri la Wimbledon ar fi grozav. Mi-ar plăcea să mai câștig o ediție a Turneului Campionilor și să revin pe primul loc.

– Cum se înțeleg cei doi antrenori ai tăi: Paul Annacone și Severin Luthi colaborează perfect. Primul are o experiență incomparabilă în circuit, al doilea mă cunoaște perfect. Împreună, cei doi sunt o combinație ideală.

– Care sunt ritualurile tale într-o zi de meci: 1.Să ajung la timp la terenuri. E destul de important să nu-mi ratez propriul meci. 2.Încălzire și câteva mingi, preț de 30 de minute. 3.Masă, ceva ușor – paste, de exemplu. 4.Îmi bandajez gleznele. 5.Alte exerciții de încălzire. 6.Meciul în sine.

– Ai de gând să urmezi vreo dietă sau un program de antrenament revoluționar, precum face Djokovic: E important pentru mine să fac totul moderat. Trăiesc deja un stil de viață foarte sănătos. Ca și sportiv, îmi petrec foarte mult timp asigurându-mă că mănânc sănătos și la momentul potrivit, și pe măsură ce avansez în vârstă, dedic și mai mult timp nutriției. Somnul e, iarăși, foarte important. 

– Ce părere ai despre declinul reverului cu o mână: Mi-ar plăcea să văd mai mulți jucători care să-l folosească, însă trendul e clar în favoarea reverului cu două mâini, pentru că se joacă mai mult de pe fundul terenului.

– Câte vaci mai ai acum: Din păcate, ambele ne-au părăsit 🙁

– Cum îți păstrezi părul așa de bine: Nu fac nimic special, mă lupt cu părul pe fiecare zi, ca toată lumea. Dar mulțumesc 🙂

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi