Federer pierde al doilea meci la rând în tiebreak-ul decisivului, cedează locul 1. Nadal redevine lider!

Treizecizero | 25 martie 2018

Ce va face Federer în cele ce urmează? A confirmat imediat după meci: va sări peste sezonul de zgură, la fel ca anul trecut. Asta înseamnă că va fi revăzut într-un meci oficial abia în iunie, la Stuttgart, pe iarbă. Apoi Halle și Wimbledon.

La câteva zile după ce a pierdut finala de la Indian Wells învins în tiebreak-ul setului decisiv de Juan Martin Del Potro, Roger Federer s-a regăsit în aceeași situație la Miami, unde a fost eliminat în turul al doilea de australianul Thanasi Kokkinakis, 3-6, 6-3, 7-6 (4).

În decisiv, Federer a condus mereu și a fost în cărți de multe ori pe serva lui Thanasi, dar tânărul australian s-a menținut excelent, găsind servicii sau lovituri de dreapta atunci când avea nevoie mai mare. Roger s-a apropiat cel mai mult de victorie la 6-5 în decisiv, când a avut 30-0 pe serviciul adversarului și șansa unui serviciu secund din partea australianului.

Consecința directă a acestui rezultat: Federer îi va ceda locul 1 după Miami lui Rafa Nadal, chiar dacă spaniolul absentează de la turneu. Rafa va începe sezonul de zgură de pe locul 1, dar între cei doi se mai anunță schimbări în acest an, cu Nadal la 8.770 și cu Federer la 8.670 de puncte, în clasamentul de lunea cealaltă. Rafa are însă 4.680 de puncte de apărat în sezonul de zgură, între Monte Carlo și Roland Garros. Federer se oprește – momentan – la  308 săptămâni pe prima poziție.

În urmă cu un an, Kokkinakis se gândea să renunțe la tenis după multiple accidentări care l-au scos vreme îndelungată din circuit. La Miami a avut nevoie de wildcard ca să intre pe tabloul de calificări. Acum devine jucătorul cu cel mai slab clasament (nr.175) care învinge un lider mondial în ultimii 15 ani; ironic, ultima oară s-a întâmplat tot la Miami, când Francisco Clavet (178) îl bătea pe Lleyton Hewitt.

Ce va face Federer în cele ce urmează? A confirmat imediat după meci: va sări peste sezonul de zgură, la fel ca anul trecut. Asta înseamnă că va fi revăzut într-un meci oficial abia în iunie, la Stuttgart, pe iarbă. Apoi Halle și Wimbledon.

Ulterior, el a detaliat că luase decizia referitoare la absența pe zgură încă de săptămâna precedentă, împreună cu echipa sa. „Scopul este să joc cât mai mult timp, vreau să câștig Slamuri și Mastersuri din nou”, a spus Roger, în presa elvețiană.

Între timp, cu Federer și Djokovic eliminați, cu Nadal, Murray sau Wawrinka absenți, Mastersul de la Miami reprezintă încă o șansă pentru restul jucătorilor la un titlu important.

***

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

 

2. Pachetul Play: albumul Simona de Păstrat + tricou

Vrei să iei albumul Simona de păstrat și să faci și o afacere bună? Pachetul ‘Play’, disponibil în Shop-ul 30-0 aici, îți aduce la un preț excelent albumul plus un tricou la alegere, dintre ‘Play Hard’ și ‘My Forehand’, ceea ce-ți asigură o reducere consistentă din prețul cumulat al celor două produse. Ofertă disponibilă un timp limitat!

Completează-ți comanda cu unul dintre stickerele și magneții 30-0 ca să treci de 130, limita de la care primești transportul gratuit!

Despre „Simona de păstrat”:

– reeditarea unui album foto dedicat în exclusivitate Simonei Halep, tipărit cum te-am obișnuit, în condiții grafice de mare calitate. Am strâns la un loc momentele relevante din cei mai frumoși ani ai carierei ei și din drumul către locul 1. Ediția a 2-a a „Simona de păstrat” are conținut nou, de la Australian Open, și 16 pagini în plus, la același preț.

În total, 160 de pagini, în format landscape, cu hardcover. Contemplă în liniște cariera Simonei, ca pe un film bun, pe care vrei să-l vezi iar și iar. Îl poți comanda separat de aici.

Despre My Forehand is better than yours

– în tenis, lovitura de dreapta este pilonul de bază al jocului din spatele terenului, atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. Forehandul este eficient, periculos și emblematic, stabilind identitatea unui jucător: biciul lichid al lui Federer, lasso-ul lui Nadal sau sunetul pe care-l face mingea când pleacă glonț din racheta lui Juan Martin Del Potro. Acestei lovituri de grație îi dedicăm un tricou menit să bage groaza în adversari. Dacă nu groaza, măcar îndoiala. Poartă-ți forehandul cu încredere!

 Despre Play Hard, Get Dirty
– Un tricou special gândit pentru cei care trag tare atât la birou, cât și pe terenul de sport sau la sală, și știu că mai importante decât victoria sau înfrângerea sunt curajul și intensitatea cu care muncesc pentru visul lor.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi