Federer are alt record în bătaia puștii; urmează vechea cunoștință Benneteau

Adrian Țoca | 30 mai 2013

Elvețianul n-a cedat decât 11 game-uri în primele două tururi, dar în turul 3 are un adversar cu tâlc.

Roland Garros este oferit de

Federer pe Suzanne Lenglen. Iată o situație care schimbă un pic lucrurile prin complex, spre bucuria fanilor care au avut bilete pe Lenglen și care trebuie că și-au frecat mâinile de mulțumire. Joi, apropo, îl vor putea vedea acolo și pe Nadal.

Pe la finalul setului 3 din Monfils – Gulbis, un grup consistent de ziariști a putut fi văzut cărăbănindu-se de pe Chatrier către a doua arenă de la Roland Garros. Bătălia dintre Gael și Ernie, cu frumusețea ei cu tot, fusese repede abandonată. Nu pe fiecare zi îl vezi pe Fed coborând și amestecându-se printre muritorii de rând, ca să-l cităm pe @PseudoFed. Spre deosebire de Chatrier, Suzanne Lenglen are un aer mult mai intim, departe de aerul fastuos și pompos al marilor arene centrale ale celor 4 Slamuri. Totul pare mai aproape, dispunerea tribunelor contribuie la un sentiment de apartenență. Impresia de antrenament a fost repede consolidată de Federer, care a părut hotărât să nu stea prea mult timp pe teren. Nu-s multe de spus despre un meci de trei seturi care a durat doar 82 de minute și în care Roger și-a distrat poporul urmăritor cu 54 de lovituri direct câștigătoare, dar în care evident nu a avut o replică serioasă. Atât de mare a fost diferența, încât la conferință elvețianul a fost întrebat  – nu cu cuvintele astea – dacă nu cumva aderă la ideea că sunt prea multe meciuri inutile în fazele preliminarii ale Slamurilor.

Există o statistică interesantă însă musai de notat. A fost victoria cu numărul 56 la Roland Garros pentru Federer, care e la două victorii de Vilas și Pietrangeli, amândoi cu câte 58, deținătorii recordului. Încă trei victorii și, fie și temporar, Federer va avea un capitol la care îi e superior lui Nadal pe zgura de la RG.

Următorul adversar va fi Julien Benneteau, ceea ce va fi interesant de văzut, date fiind problemele de tot soiul pe care le are Federer cu francezul coleg de generație. Anul acesta, Benneteau l-a bătut la Rotterdam, iar anul trecut, la Wimbledon, l-a condus cu 2-0 la seturi, fiind în cinci ocazii la doar două puncte de meci. Cu tribunele în spate, Benny trebuie să creadă că are iar o șansă bună, dar rezervorul lui s-ar putea să se fi golit serios în meciul de azi cu Tobias Kamke, în care a fost egalat  de la 2-0 la seturi și condus cu 2-0 în decisiv, înainte de un comeback furtunos de final. 

„E adevărat că el face lucrurile dificile pentru mine atunci când jucăm. Am ceva probleme și va trebui să găsesc o soluție. Voi ști mai multe despre nivelul meu după acest meci. Oricum, îmi place genul acesta de provocare, mai ales că noi n-am jucat prea mult pe zgură (n.r. o singură dată, tot la RG, victorie Federer în trei seturi, în 2008 | scor total meciuri directe 4-2 pentru elvețian)”, a declarat Federer.

Nu doar Benneteau le-a dat motive de bucurie francezilor. Benoit Paire (care l-a eliminat pe Baghdatis, cipriotul are un ghinion fantastic în meciurile strânse anul acesta), Gilles Simon, Jo-Wilfried Tsonga, Jeremy Chardy, plus amintitul Monfils, s-au calificat cu toții mai departe. Zi mare pentru simpaticul președinte al Federației Franceze, mereu pe marginea scaunului când joacă unul dintre jucătorii gazdă.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi