Fedal la Wimbledon, la 11 ani distanță de la meciul considerat cel mai bun din toate timpurile

Treizecizero | 10 iulie 2019

Al 40-lea meci dintre Roger Federer și Rafael Nadal se vor revedea la Wimbledon pentru a patra oară în carieră. Novak Djokovic și Roberto Bautista Agut este cealaltă semifinală

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Încă un „n-are cum” tăiat de pe listă: am auzit de atâtea ori în ultimii ani, din varii motive, că un Federer vs Nadal nu are cum să se mai întâmple la Wimbledon. Dar în 2019 a venit momentul reîntâlnirii dintre cei doi mari rivali, la 11 ani de la precedentul lor duel pe iarba de la All England Club: finala din 2008, câștigată dramatic în cinci seturi de Rafael Nadal și care a însemnat, simbolic, finalul anilor de dominație autoritară a lui Federer, este considerat și acum unul dintre cele mai bune, dacă nu cumva meciul meciurilor.

Nu doar că Federer și Nadal sunt la fel de dominanți ca întotdeauna, dar acesta va fi al doilea Grand Slam consecutiv în care se văd în semifinale, după ce luna trecută au avut o revedere chiar și mai improbabilă, pe zgura de la Roland Garros. Atunci a câștigat clar Nadal în trei seturi; acum rivalitatea lor se mută, la fel ca în vremurile bune, pe iarba de la Wimbledon. Și tot ca în aceleași vremuri bune, cei doi sunt însoțiți în semifinale de Novak Djokovic, marele lor rival. Formidabila tripletă de campioni care își continuă duelul de la distanță și în cursa pentru cele mai multe titluri de Slam din istorie a trecut fără mari emoții și de ziua de azi, așa cum au făcut-o, de altfel, prin tot turneul.

Djokovic a devenit primul calificat, după ce nu i-a lăsat decât șase game-uri belgianului David Goffin; Goffin a condus cu 4-3 și break în primul set, însă n-a avut absolut nicio șansă din acel moment înainte.

Federer l-a urmat, ceva mai târziu; elvețianul a început neașteptat, fiind condus cu 0-2 și 0-40 foarte repede după startul duelului cu Kei Nishikori. Kei a consolidat avantajul și a dus primul set la bun sfârșit, 6-4, al doilea set cedat de Federer în turneu. Dar elvețianul a fost la nivelul obișnuit în seturile următoare, pe care le-a câștigat în viteză de croazieră: 6-1, 6-4, 6-4.

A fost victoria cu numărul 100 reușită de Federer la Wimbledon în întreaga sa carieră.

Nadal avea, pe hârtie, cel mai riscant meci dintre toți trei. Dar Rafa este la un nivel extraordinar în acest turneu și a confirmat asta și cu Sam Querrey, un big server care se încadra în profilul de jucători care l-au deranjat sau chiar l-au învins pe Nadal în trecut la Wimbledon. N-a fost loc de așa ceva azi: 7-5, 6-2, 6-2. Nadal revine în semifinale la Wimbledon pentru al doilea an consecutiv și devine și primul calificat la ATP Finals 2019.

Djokovic se va vedea în semifinale cu Roberto Bautista Agut, spaniolul reușind primul său loc într-o semifinală de Slam după ce i-a oprit seria impresionantă a lui Guido Pella (7-5, 6-4, 3-6, 6-3).

Semifinalele masculine au loc vineri.

Va fi al 40-lea meci între Federer și Nadal – istoria completă a rivalității lor e aici – și al patrulea pe iarbă. Toate precedentele au fost finale la Wimbledon, două câștigate de Federer în 2006 și 2007, înainte ca Nadal să câștige thrillerul din 2008.

30-0 Tee a revenit în Shop!

Unul dintre cele mai bine vândute tricouri din Shop revine pe stoc, la cererea voastră. 30-0 Tee e din nou disponibil: ia-ți acum un tricou din Shop. Cantitățile sunt limitate!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi