Fără surprize. Spania conduce România cu 2-0 după prima zi la Marbella

Radu Marina | 4 martie 2022

Echipa Spaniei de Cupa Davis conduce România cu 2-0 după prima zi în urma victoriilor obținute de Carlos Alcaraz și Roberto Bautista-Agut. În primul meci al zilei, Roberto Bautista-Agut l-a învins, 6-3, 6-1 pe Gabi Adrian Boitan, în vreme ce Carlos Alcaraz a trecut în două seturi, 6-4, 6-3, de Marius Copil. Prima zi a întâlnirii […]

Echipa Spaniei de Cupa Davis conduce România cu 2-0 după prima zi în urma victoriilor obținute de Carlos Alcaraz și Roberto Bautista-Agut. În primul meci al zilei, Roberto Bautista-Agut l-a învins, 6-3, 6-1 pe Gabi Adrian Boitan, în vreme ce Carlos Alcaraz a trecut în două seturi, 6-4, 6-3, de Marius Copil.

Prima zi a întâlnirii dintre Spania și România nu ne-a adus ceva neașteptat: favoriții, doi jucători extraordinari, și-au respectat statutul și calculele hârtiei. Nici Gabi Adrian Boitan, nici Marius Copil nu au putut opune prea multă rezistență și au trebuit să se recunoască învinși de doi jucători care, la acest moment, sunt la cu totul un alt nivel.

În poate cel mai important meci al carierei sale de până acum, Gabi Boitan a fost învins de Roberto Bautista-Agut, numărul 15 mondial, după un meci în care a început promițător, dar în care nu a reușit să păstreze același ritm și nivel arătat în game-urile de debut.

Boitan a reușit să stea o vreme în față, însă odată ce și-a pierdut serviciul, jocul lui s-a destrămat și nu a mai reușit să-i pună probleme lui Bautista Agut. Spaniolul a fost greu de destabilizat, nu și-a pierdut niciodată serviciul și a cedat doar șase puncte cu primul serviciu.

A fost 6-3, 6-1 pentru Bautista-Agut: scorul și evoluția acestei întâlniri demonstrează exact diferențele foarte mari de valoare, încredere, experiență și, desigur, formă între cei doi jucători. Pe de o parte, unul dintre cei mai incomozi jucători din lume, aproape de top 10, proaspăt venit după al 10-lea titlu al carierei. Dincolo, un jucător care abia e la început de drum și care nu a urcat niciodată mai sus de locul 700 ATP.

Ziua a continuat cu cel de-al doilea meci al întâlnirii Spania – România, partida dintre Marius Copil și Carlos Alcaraz, încheiat tot cu o victorie a gazdelor.

Alcaraz, care traversează cea mai bună perioadă a carierei și a urcat în premieră în top 20 la doar 18 ani, l-a învins 6-4, 6-4, pe Marius Copil, locul 261.

Precum în primul meci al zilei, nici aici nu au fost diferențe considerabile: favoritul și-a impus, în cele din urmă, jocul și a reușit să câștige fără mari emoții. Marius a rezistat bine, foarte bine pe alocuri, timp de un set – însă totul s-a rupt în game-ul 10, la 5-4, când a servit pentru a rămâne în primul set.

De la acel moment, Marius nu s-a mai putut ține de adversar; Alcaraz a fost solid, eficient la toate capitolele și cu soluții la orice: Marius a încercat să construiască pe serviciu, s-a zbătut să fie mai agresiv cu lovitura de dreapta. Dar în final, Alcaraz a fost prea bun în defensivă, prea agresiv atunci când a fost cazul și mult prea solid la toate capitolele pentru ca Marius să reziste intensității și agresivității lui Carlos. 

După ziua de azi, șansele ca ceva să se mai schimbe pentru echipa României sunt mici, însă ziua decisivă va fi mâine, când va avea loc meciul de dublu dintre Horia Tecău/Nicolae Frunză vs. Davidovich Fokina/Pedro Martinez (ora 12:00). În caz de victorie a echipei României, vor urma meciurile dintre Marius Copil și Bautista Agut (ora 13:30), respectiv Carlos Alcaraz vs. Gabi Boitan (ora 15:00).

Foto: Davis Cup

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi