Emma, despre Simona: „Ar fi uimitor să joc cu ea. Doar să o văd jucând aici este o experiență grozavă pentru mine”

Ramona Toderaș | 28 octombrie 2021

„Înseamnă foarte mult pentru mine să-l am pe tata cu mine, pentru că el este de aici. De obicei nu călătorește, dar pentru că este România nu putea să nu vină. Este grozav să-l am aici, nu a fost la New York când s-a întâmplat acel moment special, acum poate experimenta cu adevărat cum este circuitul după un pic de succes.”


este partener principal al Transylvania Open

Emma Răducanu după victorie împotriva Anei Bogdan

Trofeul US Open, anecdote: Încă nu l-am văzut, l-am trimis direct la NTC (nr. centru național de tenis), abia aștept să merg să-l văd, nici măcar nu știu dacă este acolo chiar acum. M-am gândit că ar fi un cadou frumos, au făcut multe pentru mine. A fost în semn de apreciere.

Ce a făcut mai bine decât în primul tur

A fost un meci dificil, Ana se mișcă foarte bine și e o atletă grozavă. A fost foarte greu să trec de ea, am simțit că mingea se tot întoarce. Chiar și în alergare trimitea lovituri ce aterizau pe linia de fund. Am reușit să am răbdare și, până la urmă, am servit destul de bine, ceea ce m-a ajutat foarte mult în acest meci.

O parte din jocul ei la care și-ar dori să lucreze

Cel mai important lucru pentru mine este fizicul, trebuie să joc meciuri săptămână de săptămână și să încerc să mențin același nivel fizic. Mă voi concentra pe asta în extrasezon.

Cum a fost să joace o româncă în România

Mi s-a părut că oamenii din sală, în momentele cruciale, o susțineau pe Ana, mă așteptam la asta. M-am simțit la fel de binevenită aici, în România. Din păcate, una dintre noi a trebuit să câștige astăzi.

Despre utilizarea slice-lui

Cred că atunci când folosesc această lovitură este inspirația momentului. Lucrez la slice-uri ocazional la antrenamente, dar nu e ceva asupra căruia îmi concentrez atenția. Aproape că m-am surprins cu cât de bine am reușit să lovesc unele din ele. Am fost mulțumită, m-au ajutat în momente cruciale. Trebuie să lucrez pentru a le face un instrument mai fiabil.

Joc de dublu

Îmi place să joc la dublu, dar fizic trebuie să mă concentrez pe simplu pentru moment. Nu am atât de mult volum în mine. După încă câțiva ani, mai multă muncă, apoi voi începe să joc puțin.

Australian Open 2022

Încă am acest turneu, sunt complet concentrată pe acesta. Am avut un traseu bun care s-a încheiat la New York și sunt încântată să ajung la Melbourne. Am jucat la junioare acolo, dar la profesioniști este diferit, va fi prima oară ca profesionist acolo. Va fi o experiență nouă. Va trebui să-mi găsesc drumul și să cer indicații.

Primul sfert de finală WTA

Moment grozav pentru mine, cred că aveam 0 pe tabelă de marcaj pentru WTA, acum sunt fericită să intru pe tabelă. Este o experiență nouă, mă bucur că primele mele două victorii WTA sunt aici, la Cluj, România. Oamenii m-au încurajat și m-au făcut să mă simt binevenită. Vreau să rămân în turneu cât mai mult timp posibil

Marta Kostyuk

Marta este o adversară grozavă, m-a distrus de fiecare dată la juniori. Am jucat junioare și ne-am oprit în ITF-uri. Ea a jucat foarte multe turnee încă de la o vârstă fragedă, și-a dezvoltat o mulțime de abilități. Este o atletă excelentă. Confruntarea va fi destul de diferită pentru că amândouă am crescut mult.

Dacă a știut întotdeauna că drumul ei este diferit

Este important să ai această convingere, când mi-am dat pauze, din cauza pandemiei sau a examenelor, cu siguranță voiam să fiu în circuit, dar trebuia să am încredere că făceam ceea ce trebuie. Motivația adunată în acea perioadă m-a ajutat în această vară.

Celelalte interese în afara tenisului

Cred că partea de arhitectură a fost ceva ce a venit de la tatăl meu. El a studiat ingineria structurală, îmi arăta mereu clădiri grozave și mă învăța cum stau încă în picioare. A început de la el și acum e un interes ce îmi vine natural. Să pot să călătoresc prin lume mi-a oferit o mulțime de oportunități de a vizita locuri interesante și de a vedea arhitecturi grozave. Sunt foarte recunoscătoare că pot face ceea ce îmi place și că pot călători prin lume.

Ce înseamnă să-l aibă pe tatăl ei la turneu

Înseamnă foarte mult pentru că el este de aici. De obicei nu călătorește, dar pentru că este România nu putea să nu vină. Este grozav să-l am aici, nu a fost la New York când s-a întâmplat acel moment special, acum poate experimenta cu adevărat cum este circuitul după un pic de succes.

Despre o posibilă întâlnire cu Simona

Mai am un meci foarte greu cu Marta mâine, e foarte departe, dar dacă ar fi să o joc cu Simona ar fi uimitor. Ar fi un adevărat test să văd unde sunt împotriva unei adevărate campioane. E unul dintre idolii mei, doar să o văd jucând aici este o experiență grozavă pentru mine.

Ce a învățat din cele două meciuri jucate aici

Din primul meci am învățat că pot să întorc meciul după un set pierdut. Când o să mai pierd primul set, pentru că asta se va întâmpla de mai multe ori de acum înainte, știu că încă posibil să revin. Nu am avut o expunere la astfel de situații. Când nu joci cel mai bun tenis al tău, poți totuși să câștigi. Știu că nu trebuie să fac nimic special, doar să lupt.

Primul set m-a ajutat foarte mult, Ana Bogdan se mișcă atât de bine, a fost incredibil de greu să trec mingea pe lângă ea pentru că de fiecare dată când era în deplasare, simțeam că mingea se întoarce pe linia de fund și trebuia să încep punctul din nou. Am învățat să am răbdare când joc cu cineva care se mișcă bine. Aceste fete joacă turnee de mult timp și stau bine din punct de vedere fizic.

Cum a fost să o vadă jucând pe Simona

A fost prima dată când am văzut-o live. A fost o experiență foarte tare, se mișcă foarte bine. Să îi urmăresc pașii și cum se mișcă, a fost cu adevărat inspirațional. Dacă o să muncesc la nivelul meu fizic de-a lungul timpului, poate voi putea să mă mișc la fel de bine ca ea într-o zi.

Fotografii: Transylvania Open

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi