Elena Rybakina își ia revanșa cu Aryna Sabalenka, câștigă titlul Indian Wells

Radu Marina | 20 martie 2023

Rybakina pierduse finala Australian Open cu Sabalenka, dar pleacă din California cu al doilea cel mai important trofeu al carierei.

Într-o nouă întâlnire strânsă între Elena Rybakina și Aryna Sabalenka, cele mai în formă jucătoare din 2023, a fost rândul jucătoarei din Kazahstan să câștige. Rybakina s-a impus cu 7-6 (11), 6-4, câștigând în premieră Indian Wells, primul ei turneu WTA 1000, și al doilea cel mai important trofeu din cariera ei, după Wimbledon.

Este al patrulea titlu al carierei pentru Elena, care l-a obținut pe primul chiar la București.

Rybakina pierduse finala Australian Open cu Sabalenka și toate cele patru întâlniri cu jucătoarea bielorusă.

Înfrângerea de azi a fost abia a doua a sezonului pentru Sabalenka.

*

Rybakina, favorită 10 la Indian Wells, a trecut 7-6, 6-4 de Aryna Sabalenka în ceea ce a fost reeditarea finalei de la Australian Open – de data aceasta cu alt deznodământ. Dacă la Australian Open Sabalenka a găsit o cale de a ieși la suprafață, câștigând după trei seturi complicate, la Indian Wells a fost rândul Elenei Rybakina, care își ia în felul acesta și o mică revanșă pentru înfrângerea de la Melbourne.

Aceasta este, așadar, prima victorie pe care Rybakina o obține un fața Arynei, după o finală intensă și un prim set echilibrat peste măsură, care putea merge în orice direcție. De altfel, maniera în care s-a încheiat primul set a avut o influență în ceea ce a urmat: Rybakina a urcat pe un val de încredere, a greșit rar și a avut precizie maximă în lovituri. Iar Sabalenka a scăzut nivelul și serviciul n-a mai fost de partea ei.

Primul set a fost definitoriu, pentru că a fost mult echilibru și ambele au avut, pe rând, șanse importante să-l închidă: Sabalenka a condus cu 4-2 și a avut o minge de break la 4-4, dar a fost egalată, condusă și fiind nevoită să salveze o minge de set la 6-5.

În tiebreak, echilibrul s-a menținut perfect: Sabalenka a pornit din nou puternic, a urcat la 2-0, dar s-a văzut iar egalată și condusă. De la 2-0 cu șanse de 3-0, Sabalenka a pierdut următoarele patru puncte. Iar dramatismul avea să înceapă de la acel punct încolo, Rybakina salvând două mingi de set și având nevoie de alte patru pentru a câștiga primul set.

După câștigarea primului set totul a fost mult mai ușor și clar pentru Rybakina, care a încercat să nu mai repete greșeala de la Australian Open, când de asemenea a câștigat primul set. Dacă la Australian Open a scăzut suficient de mult nivelul cât să-i permită Arynei să preia controlul, la Indian Wells a continuat la fel de puternic și hotărâtă precum a încheiat primul set: fără ezitări, lovind mai hotărât și mai curat decât a făcut-o în primul set și căutând să returneze rapid și în forță.

Acel break izbutit în primul game al setului a fost de ajuns pentru a se impune în finală, în condițiile în care a pierdut doar șapte puncte cu primul serviciu.

Rybakina devine, astfel, noua campioană a turneului de la Indian Wells și își trece în palmares primul ei titlu WTA 1000 și al 4-lea al carierei, după București, Hobart și Wimbledon. Cu acest titlu, Elena va urca pe locul 7 WTA, cel mai bun loc ocupat vreodată.

https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/status/1637583610277679111?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi