E oficial: Serena așteaptă un copil la toamnă! Vrea să revină în 2018

Treizecizero | 20 aprilie 2017
O revedem în 2018?

Serena Williams va fi mămică în toamnă, a confirmat purtătoarea ei de cuvânt. Număr 1 WTA din nou de săptămâna viitoare și câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, Serena intenționează să încerce revenirea în circuit în sezonul următor.

Poți să spui orice despre ea, dar Serena știe cum să oprească Internetul. Aceasta este puterea reală a superstarurilor, care au făcut bine și au preluat controlul asupra felului în care devin publice informațiile importante în ce le privește. Cu un singur Snap, cea mai titrată jucătoare în activitate a pus pe jar întregul univers al tenisului, stârnind valuri-valuri de speculații. E Serena însărcinată? Era când a câștigat Australian Open? În primă fază, Serena și-a șters postarea, la fel a făcut și WTA cu tweet-ul care preluase știrea; oficialii forului feminin au spus, ulterior, că nu au niciun fel de informație.

Nelămurite timp de mai bine de 12 ore, speculațiile au fost confirmate într-un final de purtătoarea de cuvânt a Serenei, care a anunțat că jucătoarea americană este, într-adevăr, însărcinată și că așteaptă un copil în această toamnă. Și da, Serena era însărcinată când a câștigat titlul la Melbourne.

Serena și Alexis Ohanian, un om de afaceri american, co-fondator al rețelei Reddit, și-au anunțat logodna la finalul anului trecut.

Conform lui Kelly Bush Novak, purtătoarea de cuvânt, Serena intenționează să revină în circuit anul următor.

E, fără îndoială, un moment minunat pentru Serena, cu siguranță una dintre cele mai mari sportive ale tuturor timpurilor. De asemenea, subiectul are implicații imediate în tenis. Fericitul moment al Serenei ar putea însemna că…

…poate Serena nu e chiar atât de îndoctrinată cu ideea egalării tuturor recordurilor posibile

Și poate că imaginea Serenei aflată într-o cursă disperată să bată și recordul lui Margaret Court a fost amplificată de media. Serena e hiper-competitivă, firește, altfel n-ar fi putut ajunge la 23 de titluri de Grand Slam. Dar faptul că a ales să devină mamă cu exact un titlu înainte de a egala și recordul all-time de Slamuri o pune într-o cu totul altă lumină.

…ar putea fi finalul carierei Serenei

Chiar dacă nu va fi cazul, discuția e utilă, pentru că anticipează un moment care oricum nu mai poate fi prea îndepărat: circuitul fără Serena. Prima reacție a fanilor tenisului a fost să se întrebe: e finalul? Sportiva ar fi la 36 de ani după naștere, iar în cel mai plauzibil moment în care ar putea reveni se va fi împlinit aproape un an de la ultima minge lovită oficial. Și, în vreme ce e adevărat că trăim într-o perioadă în care carierele jucătorilor sunt prelungite dramatic, iar Serena e un soi aparte, se poate dovedi foarte dificil chiar și pentru ea să își reia cariera. Nu că n-ar fi în stare să redevină competitivă; dar pentru Serena, orice situație în care nu poate fi câștigătoare de Slamuri nu mai poate fi acceptabilă. Ca atare, orice intenție în ce privește revenirea trece, totuși, pe planul doi, iar o retragere trebuie luată în calcul.

Dacă ultimul ei meci din circuit s-a jucat deja, atunci nu e deloc un mod rău de a ieși din scenă: neînvinsă și câștigătoare a unei finale de Grand Slam jucate chiar cu sora ei. Simpatic, de săptămâna viitoare se întâmplă ca ea să revină pe primul loc în lume, ca urmare a jocului punctelor. Ar fi un final scris cu mâna.

…ar putea urma cea mai spectaculoasă revenire din tenis

Evident, dacă e cineva care să reușească o astfel de întoarcere în tenis, aceea e Serena. Perspectivele se vor schimba pentru ea, dar nu e cazul să-i subestimeze nimeni spiritul competitiv. A depășit deja numeroase prejudecăți, recorduri și așteptări, a doborât bariere și a contrazis convenții. Și a revenit după un moment mult mai greu, problemele mari de sănătate din 2011.

Australian Open poate va fi prematur, dar o revenire în primăvara următoare, poate la Indian Wells, urmată de o intrare în formă pe vremea Wimbledonului 2018 sună rezonabil. Nu există cazuri de jucătoare de top care să revină la o astfel de vârstă după o sarcină. Kim Clijsters e ultima campioană de Slam în calitate de mămică, iar Vika Azarenka se pregătește să revină la vară, după Wimbledon. Dar niciuna n-aveau 36 de ani la momentul întoarcerii pe teren. Dacă Serena va izbândi și asta, n-ar trebui să mire pe nimeni. Este oricum, dar s-ar transforma într-o inspirație fantastică pentru toate femeile.

…WTA ar intra oficial în epoca post-Serena

Un Slam fără Serena pe tablou înseamnă un Slam pe care oricine îl poate câștiga. Circuitul pierde (momentan) o figură incredibil de puternică,  și natural ar fi să urmeze o perioadă în care efervescența de la coada Top 10 să se mute și în căsuța câștigătoarelor de Grand Slamuri. Dar nu trebuie să-i plângă nimeni de milă circuitului feminin. Cu Azarenka și Sharapova pe cale să revină, cu Kvitova, sperăm, însănătoșită curând, cu Kerber ca actuală și viitoare purtătoare a tricoului cu numărul 1, cu Muguruza, Simona, Pliskova tot mai experimentate, capabile să câștige titlurile mari și cu noua generație deloc departe, se anunță o fascinantă luptă de putere.

O eventuală revenire la un moment dat a Serenei n-ar face decât să mărească farmecul.   

Dar, până acolo, să ne bucurăm pentru ea.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi