E Djokovic împotriva restului lumii la Indian Wells. Kyrgios, potențialul adversar din turul 3, exact asta așteaptă

Treizecizero | 6 martie 2019

Tabloul masculin de la Indian Wells, cu Novak Djokovic favorit 1, promite, ca întotdeauna, câteva meciuri de referință. Potențialul duel dintre Djokovic și Kyrgios din turul al treilea poate fi unul dintre meciurile turneului

Tragerea la sorți a tabloului masculin de la Indian Wells i-a plasat pe Federer și pe Nadal pe aceeași jumătate, și pe Djokovic și Zverev pe partea superioară a tabloului. Novak Djokovic, marele favorit, ar putea avea însă un meci captivant mult mai devreme în turneu. Dacă va trece, calea spre semifinale, cel puțin, e deschisă. Dar Indian Wells nu e câtuși de puțin jucat înainte de start.

Djokovic. Novak va porni în turul secund cu un meci contra învingătorului dintre doi jucători din calificări. În turul al treilea însă, Novak ar putea să-l întâlnească pe Nick Kyrgios, cea mai bună întruchipare din ATP a unui spărgător de petreceri. Australianul este unul dintre puținii jucători din circuit care reprezintă o problemă veritabilă pentru Djokovic. De fapt, sârbul nu l-a învins niciodată în tur, pierzând cele două meciuri contra lui Nick, jucate în 2017, exact în această perioadă a anului, la Acapulco și la Indian Wells. Nick s-a impus în minimum de seturi de fiecare dată.

Kyrgios vine după titlul câștigat împotriva tuturor la Acapulco, unde i-a învins succesiv pe Nadal, Wawrinka, Isner și Zverev, și, cu încrederea la cote maxime, va căuta să-și mențină recordul intact cu liderul mondial. Ca să ajungă la Djokovic pentru un prim blockbuster în acest turneu, australianul el trebuie să treacă mai întâi de experimentatul Philipp Kohlschreiber (1-0).

Mai departe, pentru învingătorul acestui meci se poate deschide. Dacă favoriții „țin”, atunci ar urma Cecchinato în turul 4, Thiem în sferturi și Zverev în semifinală. Dar judecând după forma recentă sau recomandările pe hard în ce-i privește, nu de Cecchinato și Thiem ar trebui să se pregătească oricine va ieși din segmentul lui Djokovic și Kyrgios. Mai sunt acolo Gael Monfils, foarte în formă recent, Borna Coric, în creștere, după un start lent de an, sau Nikoloz Basilashvili, jucător cu potențial.

Zverev. Sfertul al doilea este străjuit de Alexander Zverev, pe care-l așteaptă însă un debut de turneu în care ar putea să se dueleze cu fratele său mai mare, Mischa – dacă acesta trece de Martin Klizan. Mai departe, pe traseul lui Zverev sunt Dimitrov, Raonic, Kevin Anderson sau Tsitsipas în sferturi și Djokovic sau Kyrgios în semifinale. Nu tocmai ușor, dar Sascha are nevoie de un traseu lung într-un turneu mare.

Tot pe această parte de tablou mai sunt Alex de Minaur, foarte puternicul Roberto Bautista Agut sau Laslo Djere, care are de făcut o tranziție rapidă de la succesul de pe zgura sud-americană pe hardul din deșertul american. De asemenea, de urmărit potențialul meci din turul al doilea dintre Stefanos Tsitsipas și Felix Auger-Aliassime, garantat un duel care va avea o altă greutate în 6-7 ani.

Federer. Sfertul al treilea este dominat de proaspătul câștigător al titlului 100 în carieră, Roger Federer. Favoritul 4 deschide cu învingătorul dintre Seppi și Gojowczyk, iar apoi s-ar putea revedea cu ungurul Fucsovics în runda a treia, dar mai probabilă sună un duel elvețian cu Stan Wawrinka.

Fognini, Nishikori și Nadal ar fi adversarii următori, dacă favoriții de pe tablou se respectă. Dar mai sunt și alte nume care se pot amesteca în discuție: Marin Cilic, Kyle Edmund, Denis Shapovalov, Lucas Pouille sunt aici.

Și tot aici este și Marius Copil, care va deschide cu un jucător din calificări.

Nadal. Ultimul sfert îi promite lui Rafael Nadal un traseu destul de greu spre o nouă finală la Indian Wells, unul dintre turneele lui preferate. Rafa va deschide cu americanul Donaldson sau un jucător din calificări. După aceea urmează foarte probabil argentinianul Schwartzman, iar turul al patrulea i-l poate aducepe Daniil Medvedev, foarte solid în acest început de sezon.

Sferturile ar reprezenta un duel cu John Isner, care, deși nu l-a bătut pe Rafa decât la Laver Cup, poate fi un adversar complicat pentru oricine, oricând. În fine, în semifinale Nadal s-ar putea revedea cu Federer, după un an și jumătate de la ultima întâlnire.

Fotografii: BNPParibasOpen

Tablourile Indian Wells sunt disponibile AICI.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Comandă-ți „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi