Dubai a durat doar un set. Simona s-a retras din meciul cu Alize Cornet. Pauză până la Indian Wells

Adrian Țoca | 18 februarie 2014

Simona era condusă cu 1-6, 1-1 de Alize Cornet în momentul în care a hotărât să se retragă.

La nici 48 de ore de la victoria de la Doha, Simona a intrat din nou pe teren. Programată în deschiderea sesiunii de zi de la Dubai, Simona n-a putut lupta cu oboseala evidentă acumulată în ultimele zile și cu problemele la tendonul lui Ahile, pe care le-a reclamat în timpul turneului de săptămâna trecută. Așa că, după un prim set cedat fără mare luptă, pe parcursul căruia a avut evidente probleme de deplasare și a cerut un medical time-out, ea a hotărât să se retragă.

Nu doar traseul prelungit și epuizant de la Doha a contat. Anterior, Simona a jucat și la Budapesta, a avut de parcurs distanțe mari și a trebuit să se adapteze din scurt la condiții de joc complet diferite. La fel și acum: trecerea atât de rapidă de la atmosfera și concentrarea specifică unei finale la un meci de tur inaugural, cu o adversară mai proaspătă, poate fi foarte anevoioasă. Este un alt capitol la care Simona are nevoie nu doar de experiență, ci și de multă sănătate: întotdeauna va fi dificil să te resetezi din toate punctele de vedere (fizic, mental, motivațional) pentru un turneu după ce l-ai câștigat pe precedentul. Dar e una dintre cele mai plăcute probleme pe care le-ar putea avea un jucător, așa că, la acest moment, tot ce contează este ca Simona să se odihnească și să fie gata pentru dubla de primăvară, Indian Wells – Miami. 

„Am venit aici cu o inflamație la tendonul lui Ahile. La săritura de serviciu, dar și când mă opream brusc în timpul schimburilor am simțit dureri. Am încercat să termin meciul, pentru că vreau mereu să-mi joc șansa, dar azi n-am putut. La fel s-a întâmplat și în semifinale la Doha, dar am vrut să dau tot ce am, pentru că erau ultimele meciuri. După primul set de azi am realizat că e periculos să rămân pe teren. N-am vrut să risc ceva mai grav de atât. De asemenea, m-am simțit și foarte obosită. Ea a jucat bine în primul set. Nu e ușor să joci când nu ești în toate forțele. Nu poți să alergi, nu poți să te oprești la mingi”.

De altfel, medicul turneului i-a recomandat Simonei o pauză totală de 10 zile pentru recuperarea zonei afectate. Indian Wells, unul dintre cele mai importante turnee din calendar, se joacă între 3 și 16 martie, iar Simona va intra direct în turul doi. „Voi fi ok după această pauză de 10 zile. Nu pot să mă antrenez, dar voi face alte lucruri: înot, fizioterapie, ultrasunete, lucruri de astea”, a spus Simona. 

Chiar și în condițiile eliminării, Simona are șanse să urce alte două locuri în această săptămână până pe locul 7 în clasamentul WTA și să egaleze astfel cea mai bună performanță românească din istorie, deținută de Irina Spîrlea. Totul depinde de rezultatele pe care le vor înregistra jucătoarele clasate deasupra ei în Top 10. Ca Simona să fie numărul 7 mondial de luni, condițiile sunt ca Jankovic să nu ajungă în semifinale (potențial meci cu Serena în sferturi), Kvitova să nu ajungă în finală (potențial meci cu Serena în semifinale), iar Errani să nu câștige titlul.

Dubai continuă pentru noi cu Sorana Cîrstea, care, după victoria de ieri cu Roberta Vinci (6-4, 6-3) o va întâlni, mâine, pe cealaltă italiancă din partea superioară a clasamentului, Sara Errani. Sori a pierdut cinci din cele șase meciuri directe cu Errani. 

 

Românii și Turneul Campionilor

Dacă săptămâna asta s-ar trage linie și s-ar decide calificații la cele două competiții de final de an din ATP și WTA, nume ca Serena Williams, Novak Djokovic, Andy Murray sau frații Bryan n-ar fi pe lista participanților. În schimb, ar fi trei români calificați la competițiile găzduite de Londra și Singapore. Simona Halep ocupă un fantasti loc 3 în Road to Singapore la simplu, depășită doar de cele două finaliste ale AO, Na Li și Dominika Cibulkova. 

La dublu, perechea Monica Niculescu / Klara Zakopalova ocupă locul 5 în același Road to Singapore. Iar la dublu masculin, dublul Horia Tecău/Jean Julien Rojer a urcat până pe locul 5, în vreme ce Florin Mergea și Oliver Marach au coborât pe locul 12.

În afara Soranei Cîrstea, în această săptămână îi mai urmărim pe Florin Mergea/Oliver Marach la turneul de dublu de la Rio, dar și pe Irina Begu și Alexandra Cadanțu pe tabloul feminin al aceluiași turneu de la Rio de Janeiro. Cele două joacă în această seară la simplu și una împotriva celeilalte la dublu.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi