Drop shots: Replici, recorduri, invazia rusească şi secrete de fitness

Camelia Butuligă | 19 ianuarie 2013

Drop shots: Replici, recorduri, invazia rusească şi secrete de fitness

Mea culpa

După ce a greşit neforţat la o minge de break în meciul din turul 2 contra lui Go Soeda, Jo Tsonga a pus racheta jos şi a făcut cinci flotări, ca penitenţă.  A funcţionat: în game-ul următor a făcut patru winnere consecutive. Acelaşi lucru l-a făcut şi Bob Bryan, după ce a ratat un voleu uşor: s-a trântit la pământ şi a făcut câteva flotări, spre deliciul publicului.

Sfatul primei săptămâni

îi aparţine tot lui Jo. Întrebat despre cum să facem faţă căldurii, Jo Tsonga ne sugerează să bem apă.

Schimbări de look

După ce în turul 1 Serena şi-a sucit glezna, în meciul din turul doi s-a lovit cu racheta în gură. “M-am gândit că dacă se umflă, cel puţin voi avea nişte buze super sexy”, a declarat Serena, practică, la conferinţa de presă. A doua zi, un alt update, pe Twitter: “Buza mi s-a umflat puţin, dar e ok. Dacă ştiam, mă loveam cu racheta mai de mult! Oamenii dau bani pe operaţii estetice pentru acelaşi effect”.

 

Svetlana Kuznetsova purtând rochie pe terenul de tenis este considerat de experţi şi analişti unul din cele mai şocante evenimente de până acum ale anului. Sveta nu s-a mărginit să şocheze doar pe terenul de tenis: participând la o sesiune de întrebări pe contul de Twitter al AO, Kuzi a răspuns că dacă ar fi să se facă un film după viaţa ei, ar vrea ca rolul ei să fie interpretat de…. Rihanna.

Alt eveniment sartorial care a ridicat sprâncene şi a pus în mişcare degete pe tastaturi a fost şapca purtată de Bernard Tomic în meciul său cu Daniel Brands.  E clar că Bernie are un cap prea mare (şi la propriu şi la figurat) ca să fie cuprins de o şapcă. Alte observaţii aduse de chibiţi au fost că: nu i se asortează cu Ferrari-ul, că îi stă pe cap de parcă sistemul său imunitar o respinge şi că atunci când s-a aplecat să sărute fileul după o lovitură norocoasă, până şi fileul i-a zis să scape de ea.

 

Replica primei săptămâni

Ce conferinţe de presă să citim acum, că marele Andy Roddick s-a retras? Jon Wertheim de la SI ni-i recomandă pe Janowicz, Sloane Stephens şi Na Li. Eu zic să o aveţi în vedere şi pe Laura Robson. Întrebată care a fost momentul de cotitură al meciului cu Kvitova, Laura a spus că a fost “atunci când o pasăre s-a găinăţat pe agentul meu.”

Recorduri 

Stepanek avea şanse minime să-l învingă pe Djokovic, aşa că a intrat pe teren hotărât măcar să se distreze. Misiune îndeplinită: până şi arbitrul Carlos Bernardes a râs.  Djokovic a intrat astfel şi victorios şi bine dispus în a doua sptămână a unui Slam pentru a 15-a oară consecutiv, record depăşit doar de Federer cu a lui serie de 34. Apropo de Federer, the Maestro a împlinit, cu meciul de azi contra lui Tomic, 250 de victorii la Grand Slamuri, la 13 ani după ce a bifat-o pe prima, la AO contra lui Michael Chang.

 

Statistici care n-o să-i placă lui Gilles Simon

Meciul de 3 seturi Berankis-Mayer a durat 77 minute. Primul set dintre Peng şi Kirilenko a durat 73.

Serena a avut nevoie de 18 de minute pentru a câştiga primul game al setului doi din meciul cu Garbine Muguruza. Djokovic a luat primul set cu Harrison în 20 de minute.

Bani daţi

ITF a anunţat că Jerzy Janowicz a fost amendat cu 2500 dolari pentru izbucnirea lui din turul doi la un call al unui arbitru de linie pe un teren fără Hawkeye. Nu cred că este un preţ prea mare. Video-ul cu criza lui de nervi a consacrat, alături de clasicele “You cannot be serious!” şi “Answer the question, jerk!” o replică a plonezului care va face carieră,: “How many times?!/De câte ori?!”. Jerzy şi-a asumat prompt paternitatea şi a folosit-o din nou în meciul lui de dublu după un “fault”, spre amuzamentul publicului.

Bani primiţi

Australian Open a acordat anul acesta o sumă suplimentară de 1000 de dolari tuturor jucătorilor participanţi pentru a-i ajuta să-şi acopere cheltuielile cu transportul. Bineînţeles, este primul Slam care face asta.

Ce e important în Rusia

În timp ce interviul lui Lance Armstrong face încă valuri şi lumea pune la îndoială eficienţa sistemului antidoping, Maria Sharapova are alte obiecţii. Masha a fost odată controlată chiar de ziua ei şi s-a plans că oficialul ITF care a venit să facă controlul n-a avut bunul simţ să-i aducă măcar nişte flori.

Apropo de jucătoare rusoaice, invazia, care se mai potolise în ultimii anii, s-a întors şi se răzbună pe AO. În optimi, sunt cinci jucătoare din Federaţia Rusă: Sharapova, Makarova, Vesnina, Kuznetsova, Kirilenko.

Propunerea zilei: După ce Monfils şi Simon au avut azi 71 de mingi într-un schimb, aşteptăm cu nerăbdare ca ATP şi ITF să restrictioneze (într-o manieră similară cu regula timpului) schimburile de mingi la 25 de lovituri în turneele ATP şi la 20 de lovituri în Grand Slam-uri.

Replica zilei: Goran Ivanisevic, care era programat după meciul Monfils-Simon pentru un meci de dublu legende, care bineînţeles că s-a anulat: “Aştia doi ar trebui să fie arestaţi!”

Scandarea zilei: “Let’s go, trainer, let’s go!”, emisă de publicul de pe Hisense Arena pentru a-i incuraja pe trainerii care nu mai pridideau să-i resusciteze pe Monfils şi Simon.

Pontul (fals) al zilei: Am aflat că şi Benoit Paire, Gasquet şi Dimitrov folosesc Cola pe post de băutură de recuperare, ca Monfils azi. O fi vreun secret franţuzesc legat de fitness? Dacă da, poate ar trebui să le spună cineva că nu pare să funcţioneze.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi