Drop Shot / Djokovic, despre el, Rafa şi Roger: “E bine să avem, în tenis, oameni educaţi, de succes şi modeşti”

Adrian Țoca | 29 februarie 2012

Drop Shot / Djokovic, despre el, Rafa şi Roger: “E bine să avem, în tenis, oameni educaţi, de succes şi modeşti”

Drop shot este rubrica în care strângem, pe scurt, informaţiile relevante de peste zi 

Djokovic continuă “schimbarea la faţă”: “Vorbesc cu Rafa şi Roger în afara circuitului, ne respectăm mult”

Liderul mondial e conştient că are nevoie de un PR în permanenţă îmbunătăţit, pentru a-şi duce imaginea la capitolul celor doi mari rivali ai săi, astfel că încearcă să puncteze la capitolul imagine ori de câte ori are ocazia. Ultima lui declaraţie, de la Dubai, mai pune o cărămidă la construcţia la care lucrează de zor Nole: “Rafa, Roger şi cu mine vorbim despre diverse lucruri în afara circuitului. Ne respectăm mult, deşi e destul de dificil să comunici cu cineva care e cel mai mare rival al tău. Dar cred că avem un mare respect pentru fiecare şi pentru realizările fiecăruia.

Fiecare e modest, conştient de nivelul lui şi liniştit în ceea ce-l priveşte şi asta e bine pentru tenis. E bine să avem oameni care sunt educaţi, de succes, dar în acelaşi timp modeşti şi care se prezintă bine în public”, a spus sârbul, nu înainte de a trage o concluzie cu rezonanţe religioase: “Cred că totul în viaţă se întâmplă cu un motiv. Iar motivul pentru care eu am realizat atât de multe în 2011 este pentru că aşa a vrut Atotputernicul”. 

Nole, ceva probleme cu Stakhovsky, şapte din primii zece sunt în sferturi

Nici al doilea meci de la Dubai al lui Novak Djokovic n-a mers extraordinar, dar pentru sârb nici nu e nevoie de mai mult în astfel de meciuri. Avându-l pe Sergiy Stakhovsky drept adversar, Nole a avut nevoie de un set şi jumătate ca să se desprindă de insistentul ucrainean, care l-a incomodat vizibil cu jocul său variat şi, cumva, atipic faţă de ce se joacă acum în circuit. Stakhovsky a jucat serviciu-vole, a atacat şi a ţinut punctele scurte şi variate, ajutându-se de desele veniri la fileu. Numărul 74 în lume părea să fi găsit reţeta pentru cum să joci în faţa lui Nole, iar tactica lui l-a dus până în situaţia de a avea 4-3 în tie-break-ul primului set şi serviciu. În acel moment, două erori uşoare ale ucraineanului au întors situaţia în favoarea lui Djokovic. Outsiderul a făcut primul break al meciului, distanţându-se la 3-1 în setul secund, dar Nole a apăsat din nou pe acceleraţie, câştigând cinci game-uri la rând pentru calificarea în sferturi.

Şi restul favoriţilor s-au calificat, exceptându-l pe Mardy Fish. Astfel, sferturile, care cuprind 7 jucători din primii 10 ai lumii, se vor juca astfel: Djokovic – Tipsarevic, Murray – Berdych, Del Potro – Tsonga, Federer – Youzhny.

Şi tot de la Dubai, fotografia turneului de până acum:

Roddick: “Tot ce vreau e să mă simt din nou jucător!”

Andy Roddick a ajuns, între timp, pe locul 30 în lume, iar asta, dar mai ales numeroasele probleme medicale prin care a trecut şi încă mai trece americanul, probleme care l-au făcut să joace abia opt meciuri din octombrie încoace, au adus rapid pe tapet problema retragerii lui. Prezent la Delray Beach, unde a reuşit să treacă de primul tur (în trei seturi, cu Petzschner), Andy a avut o declaraţie simplă, dar care îi trădează frustrarea tot mai puternică. “Tot ce vreau acum e să mă simt din nou jucător de tenis! Nu mai vreau să fiu nevoit să joc un meci de tenis pe lună”, a făcut el aluzie la accidentări, înainte de a spune că poziţia lui în clasament nu îl îngrijorează prea tare. “Nivelul meu în clasament se va îmbunătăţi în momentul în care voi face mai multe puncte decât erori neforţate”.

Altfel, americanul admite că e la mare diferenţă de primii 4 din lume: “Fiecare are definiţia lui proprie pentru “a juca fabulos”. Am multe de făcut ca să mă apropii de nivelul la care joacă cei patru din faţă. Ăsta-i adevărul. Dar, chiar şi aşa, încă mai cred că pot prinde o serie bună şi să ajung departe într-un slam. E o probabilitate cât se poate de realistă”.

Roddick a fost jucător de top 10 între 2002-2010, anul trecut terminându-l pe 14. “Când eu şi Roger am început, erau tipi în primii 10 care nu rezistau acolo mai mult de trei sezoane. Noi doi am stat împreună 10 ani acolo”, a spus Andy despre marele său rival. Federer a intrat în cel de-al 12-lea său sezon ca şi jucător de top 10.

Dorinţa Irinei, Jocurile Olimpice

Un material realizat de AP despre jucătoarele din România reia ideea perspectivei foarte frumoase pe care tenisul feminin românesc o are, cu şase jucătoare în top 100 la acest moment. “Irina Begu a fost cea mai bună debutantă a anului 2011, an pe care l-a început pe 234 şi l-a terminat în primele 50, după apariţiile în cinci finale. Dar asta nici măcar n-a fost de ajuns să o păstreze ca număr 1 printre românce, fiind momentan a patra dintre cele şase”, scrie materialul citat. 

“Mi-am îmbunătăţit mult jocul în ultimul an. N-a fost numai forehand-ul sau backhand-ul, ci toate loviturile. Şi mai ales moralul. Am devenit mai puternică din punct de vedere mental”, este declaraţia Irinei, care vrea un 2012 mai bun ca precedentul şi îşi doreşte să joace la Olimpiada de la Londra. Irina a reuşit, între timp, primul ei rezultat notabil al anului, accesul în sferturi, la Acapulco.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi