Doi ani mai târziu, Simona și Maria își reamintesc una de alta. Ocazie perfectă pentru Simona. Sharapova este vulnerabilă, momentul e de speculat

Camelia Butuligă | 25 august 2017

E greu să te ascunzi în tenis, și pe teren și în afara lui, dar, din 127 de variante posibile, Maria Sharapova, jucătoarea cu care Simona are poate cea mai complicată istorie din WTA, este trasă la sorți contra ei în primul tur? Este minunat

US Open este oferit de

De ceva vreme aveam o bănuială că tragerile la sorți în tenis au acest interesant obicei de a-i aduce laolaltă pe jucătorii cu o istorie comună încărcată. E greu să te ascunzi în tenis, și pe teren și în afara lui, dar, din 127 de variante posibile, Maria Sharapova, jucătoarea cu care Simona are poate cea mai complicată istorie din WTA, este trasă la sorți contra ei în primul tur? Nu pot să nu mă gândesc că universul conspiră. Mai cu seamă că aseară, la Q&A-ul cu cititorii 30-0, subsemnata a discutat posibilitatea unei întlniri Simona – Maria la New York și am speculat că dacă ar fi să se vadă, ne-ar conveni să fie cât mai devreme în turneu, pentru a profita de lipsa de meciuri a Mariei. Ei bine, dorința ne-a fost îndeplinită. Pe viitor, să avem grijă ce ne dorim 😉

6 înfrângeri și nicio victorie, dintre care 4 (cele jucate în 2014 și în 2015) în meciuri cu miză mare și foarte mare: finală Roland Garros, finală Madrid, sferturi Cincinnati și grupe la Singapore. În afară de Singapore, toate au avut nevoie de decisiv. Înainte ca suspendarea de un an și trei luni s-o înlocuiască cu alte nume ca Mladenovic, Konta sau Siegemund în carnețelele noastre negre, Maria era la loc de cinste, în fruntea listei. Cred că în România, numele ei era mai des pomenit decât cel al Serenei Williams. De câte ori era pe partea Simonei de tablou, se auzea în toată țara un geamăt colectiv de durere. Iar acum, Simona se întâlnește din nou cu ea. Și este minunat.

Pentru că situațiile lor nu pot fi mai diferite în 2017 față de 2014-2015. Simona este numărul 2 mondial, la 5 puncte de numărul 1, Maria este locul 147. Simona vine după o primăvară și o vară pline de meciuri mari, a jucat trei turnee de pregătire pe hardul american la care a ajuns în sferturi, semifinală și finală; Maria a mai jucat un singur meci după Roma, la Stanford. Simona este în formă fizică bună, Maria a trebuit să-și vindece șoldul după sezonul de zgură și antebrațul după Stanford. Aș spune că este șansa perfectă pentru ca Simona să mai reducă din acel h2h. Este cel mai bun moment în care putea să o întâlnească: Maria a recunoscut într-un interviu pentru US Open că ”nu a avut cea mai bună pregătire” și că vine la New York fără niciun meci.

Singurul dezavantaj pentru Simona va fi vâlva și zgomotul care se fac deja în jurul meciului. Este meciul cel mai interesant din primul tur, o fostă finală de Slam în primul tur al altui Slam. Presa se va da peste cap să-l întoarcă pe toate fețele și cele două vor fi sigur perpelite cu întrebări la conferințele pre-turneu. Singurul pericol este ca Simona să facă acest meci în capul ei mai dificil decât este, să reviziteze trecutul și să se îngrjoreze, să-și aducă aminte, să se împovăreze singură. Sper să nu se întâmple așa ceva.

Apoi, acest megameci trântit din senin în primul tur este o anomalie în progresia obișnuită a meciurilor din prima săptămână pentru un cap de serie nr 2. Simona va trebui să cheltuiască, vrea, nu vrea, o energie mentală mai mare pe acest meci decât un meci oarecare de turul 1, dar trebuie să fie atentă să nu cheltuaiscă prea multă, pentru că apoi va trebui să se reseteze și să continue cu niște meciuri obișnuite de tur doi sau trei. Ca de obicei în tenis, trebuie să se întrebuințeze suficient cât să câștige, dar nu atât cât să rămână desumflată când luminile sesiunii de seară de pe Ashe vor fi înlocuite cu lumina prozaică a după amiezii pe Grandstand.

Acestea fiind spuse, nu cred că am mai fost de mult atât de nerăbdătoare pentru un meci, pentru că #lista aia trebuie să fie rezolvată. Nu știu cât va mai juca Sharapova, așa că fiecare oportunitate trebuie folosită la maxim.

 

***

Citește, în 30-0 Pe Curat, Ediția de Vară 2017 – „She played Thor” – Vara toridă a Simonei, plus alte super articole, în peste 120 de pagini cu eroii tăi preferați din tenis. 

Ia-ți revista 30-0 Pe Curat de aici.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi