Djokovic își va apăra titlul la Melbourne, după ce a primit acceptul organizatorilor să poată intra în Australia

Treizecizero | 4 ianuarie 2022

Novak Djokovic, liderul mondial al clasamentului ATP și deținătorul titlului la Australian Open, a anunțat pe contul său de Instagram că se îndreaptă spre Australia, după ce a primit o excepție medicală din partea organizatorilor ca să poată participa la competiția de la Antipozi. Toți jucătorii ce evoluează la Australian Open trebuie să fie vaccinați […]

Novak Djokovic, liderul mondial al clasamentului ATP și deținătorul titlului la Australian Open, a anunțat pe contul său de Instagram că se îndreaptă spre Australia, după ce a primit o excepție medicală din partea organizatorilor ca să poată participa la competiția de la Antipozi.

Toți jucătorii ce evoluează la Australian Open trebuie să fie vaccinați împotriva Covid-19, afară de cazul în care reușesc să demonstreze în fața a două comisii independente că trebuie să primească o excepție medicală.

Djokovic, care a trecut prin boală în vara lui 2020, când s-a infectat la circuitul neoficial pe care l-a organizat în câteva orașe din Balcani, a evitat de fiecare dată să clarifice dacă este sau nu vaccinat; subiectul participării sale la Australian Open a dominat agenda publică în tenisul masculin în ultimele săptămâni. Sârbul a ratat participarea la ATP Cup, competiție ce are loc de asemenea în Australia.

„Vă doresc tuturor sănătate, dragoste și fericire în fiecare moment și sper să simțiți dragoste și respect pentru toate celelalte ființe de pe această planetă minunată. Am petrecut o perioadă fantastică alături de cei dragi și mă îndrept azi către Australia, având permisiunea unei excepții medicale. Haide 2022!”, a scris Nole pe pagina sa de Insta.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Organizatorii AO au confirmat, ulterior, într-un comunicat de presă, că Djokovic a primit o excepție medicală, oferită „în urma unui proces de evaluare riguros, care a implicat două comisii independente de experți medicali”.

Este neclar care este natura problemei medicale care a impus acordarea acestei excepții. Condițiile în care se poate încadra o persoană pentru a primi o excepție în Australia sunt cele listate mai jos:

Potrivit ATP, 95 din primii 100 de jucători ai lumii sunt vaccinați împotriva Covid-19.

Djokovic va căuta titlul cu numărul 10 (fără precedent) la Australian Open, performanță care l-ar detașa în fruntea clasamentului all-time de titluri de Grand Slam în raport cu cei doi mari rivali ai săi, Rafael Nadal (prezent și el pe tabloul AO) și Roger Federer (absent din circuit din vara trecută, e așteptat pentru o eventuală revenire în această vară).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi