Dezlănțuită, Patricia Țig obține prima ei victorie într-un turneu de Grand Slam!

Treizecizero | 2 septembrie 2020

Patricia Țig își dorea de mult timp această primă victorie. A depășit bariera într-o manieră spectaculoasă, cedând un singur game în meciul cu Kurumi Nara.

Bucură-te de US Open așa cum se cuvine, echipat corespunzător! Pe durata US Open, ai parte de o reducere grozavă în Shop-ul 30-0, valabilă la șosetele colorate! Primești 40 la sută discount dacă folosești codul de voucher MUSTHAVESOCKS.

Plasează-ți comanda AICI.

Patricia Țig a trăit un moment special marți seara, la New York: a sărbătorit prima ei victorie pe tabloul principal al unui Grand Slam. Pare greu de crezut că nu avea una până acum – dar e explicabil, dacă ne gândim că n-a apucat să joace foarte multe, date fiind absența ei îndelungată din circuit prilejuită de nașterea copilului ei, plus accidentările care au încurcat-o în alte situații.

De data asta, Pati n-avea să lase ocazia să-i scape. A jucat cu poftă și cu motivație, parcă pentru a răzbuna toate ocaziile precedente. La patru ani distanță de la apariția anterioară pe tabloul principal de la US Open, Patricia a învins-o pe Kurumi Nara, 6-1, 6-0 în 57 de minute.

A fost un meci într-o singură direcție, în care româncei i-a ieșit aproape totul. A dominat-o cu autoritate pe Nara, controlând ritmul și dictând absolut fiecare schimb de pe baseline. Ajutată o idee și de suprafața mai rapidă să termine mai repede punctele, Pati a făcut fix asta, alergând-o pe Nara dintr-un colț în altul. Țig a câștigat 76 la sută pe primul serviciu și 60 la sută pe al doilea, cifre excelente; la retur, a mâncat pe pâine serviciul japonezei, în special pe al doilea, pe care a câștigat 10 din cele 11 puncte jucate.

Simona

Un total de 17 lovituri direct câștigătoare pentru Pati, versus 12 erori neforțate, majoritatea venite însă în momente prea puțin importante în game-uri, când Pati avea deja un avantaj solid. Pe lângă bucuria calificării în manșa a doua, e și o revanșă în fața japonezei, care câștigase ambele întâlniri anterioare.

În turul secund, Patricia, care devine astfel a doua jucătoare din România calificată în această fază la ediția din acest an, o va întâlni pe Donna Vekic, care a trecut în trei seturi grele de Kristyna Pliskova, 3-6, 7-6 (6), 6-4. Cu Vekic, Patricia a câștigat una din cele trei confruntări anterioare – toate disputate pe hard, între 2015 și 2017.

„E super special momentul pentru mine. Pentru noi, de fapt. Eu și Răzvan. Am trecut peste toate înfrângerile urâte din Grand Slam-uri împreună și sunt super fericită că acum am reușit să depășesc o barieră!”, ne-a spus Pati, imediat după meci.

Foto: USTA

Îți place?
Cele mai noi

Semifinalele de la Roma:

Simona Halep - Garbine Muguruza, Marketa Vondrousova - Karolina Pliskova.

Novak Djokovic - Casper Ruud, Denis Shapovalov - Diego Schwartzman.