Dezlănțuită, Patricia Țig obține prima ei victorie într-un turneu de Grand Slam!

Treizecizero | 2 septembrie 2020

Patricia Țig își dorea de mult timp această primă victorie. A depășit bariera într-o manieră spectaculoasă, cedând un singur game în meciul cu Kurumi Nara.

US Open este oferit de

Bucură-te de US Open așa cum se cuvine, echipat corespunzător! Pe durata US Open, ai parte de o reducere grozavă în Shop-ul 30-0, valabilă la șosetele colorate! Primești 40 la sută discount dacă folosești codul de voucher MUSTHAVESOCKS.

Plasează-ți comanda AICI.

Patricia Țig a trăit un moment special marți seara, la New York: a sărbătorit prima ei victorie pe tabloul principal al unui Grand Slam. Pare greu de crezut că nu avea una până acum – dar e explicabil, dacă ne gândim că n-a apucat să joace foarte multe, date fiind absența ei îndelungată din circuit prilejuită de nașterea copilului ei, plus accidentările care au încurcat-o în alte situații.

De data asta, Pati n-avea să lase ocazia să-i scape. A jucat cu poftă și cu motivație, parcă pentru a răzbuna toate ocaziile precedente. La patru ani distanță de la apariția anterioară pe tabloul principal de la US Open, Patricia a învins-o pe Kurumi Nara, 6-1, 6-0 în 57 de minute.

A fost un meci într-o singură direcție, în care româncei i-a ieșit aproape totul. A dominat-o cu autoritate pe Nara, controlând ritmul și dictând absolut fiecare schimb de pe baseline. Ajutată o idee și de suprafața mai rapidă să termine mai repede punctele, Pati a făcut fix asta, alergând-o pe Nara dintr-un colț în altul. Țig a câștigat 76 la sută pe primul serviciu și 60 la sută pe al doilea, cifre excelente; la retur, a mâncat pe pâine serviciul japonezei, în special pe al doilea, pe care a câștigat 10 din cele 11 puncte jucate.

Un total de 17 lovituri direct câștigătoare pentru Pati, versus 12 erori neforțate, majoritatea venite însă în momente prea puțin importante în game-uri, când Pati avea deja un avantaj solid. Pe lângă bucuria calificării în manșa a doua, e și o revanșă în fața japonezei, care câștigase ambele întâlniri anterioare.

În turul secund, Patricia, care devine astfel a doua jucătoare din România calificată în această fază la ediția din acest an, o va întâlni pe Donna Vekic, care a trecut în trei seturi grele de Kristyna Pliskova, 3-6, 7-6 (6), 6-4. Cu Vekic, Patricia a câștigat una din cele trei confruntări anterioare – toate disputate pe hard, între 2015 și 2017.

„E super special momentul pentru mine. Pentru noi, de fapt. Eu și Răzvan. Am trecut peste toate înfrângerile urâte din Grand Slam-uri împreună și sunt super fericită că acum am reușit să depășesc o barieră!”, ne-a spus Pati, imediat după meci.

https://twitter.com/WTARomania/status/1300973389033635842?s=20

Foto: USTA

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi