Demonstrație de forță: Simona Halep joacă excelent cu Vekic în debutul la Toronto

Radu Marina | 8 august 2022

Simona Halep debutează convingător la Rogers Cup, turneu pe care l-a câștigat de două ori în carieră, în 2016 și 2018.

Simona Halep s-a calificat în runda a doua la Toronto, turneu din seria WTA 1000, după o victorie expeditivă în meciul din turul inaugural cu Donna Vekic. A fost 6-0, 6-2 pentru Simona, care a obținut a treia ei victorie din tot atâtea întâlniri cu sportiva croată.

După retragerea de la Washington din meciul cu Anna Kalinskaya din turul doi, Simona a arătat azi multă prospețime în joc și, foarte important, i-a ieșit aproape tot ce a încercat astăzi contra lui Vekic. Scorul categoric vorbește și el de la sine și reflectă în foarte mare măsură realitatea de pe teren: Simona nu i-a oferit nicio șansă croatei, a fost peste tot și a avut răspuns la orice a încercat Vekic, care se vede, încă o dată, dominată de Simona. Vekic a pierdut toate cele trei întâlniri cu Simona – și toate în același stil, fără să înțeleagă de ce pierde și fără să aibă vreun plan concret pentru a o răni. 

Cu 4 ași și 16 lovituri direct câștigătoare, Simona a câștigat 87 la sută din punctele jucate pe primul ei serviciu și a câștigat 77 la sută pe serviciul al doilea al lui Vekic. 

Pentru Simona, stilul de joc al croatei se pliază perfect pe ceea ce joacă ea, ba chiar îi scoate în valoare toate armele și calitățile. Vekic nu are forța necesară să lovească prin Simona și nici loviturile iuți și grele prin care să o pună rapid în defensivă; e un joc închegat, solid de pe linia de fund, cu un forehand bine accelerat cu care își câștigă multe puncte.

Marea problemă pentru croată e faptul că nu o poate incomoda prin ceva pe Simona, căruia îi place ritmul pe care ea îl oferă, poate prelua rapid inițiativa și nu se simte niciodată în pericol. Nici azi, precum nici în precedentele lor două meciuri, Simona n-a fost în pericol în niciun moment, iar asta a liniștit-o și a determinat-o să joace acel tenis bun și solid al ei. 

Meciul de astăzi a fost încă o confirmare a cât de mult contează, până la urmă, matchup-ul în tenis. Vekic nu a putut să apuce de undeva partidele cu Simona. A fost dominată de stabilitatea Simonei de pe linia de fund, a fost surprinsă de cât de bine se apără și contraatacă și a frustrat-o faptul că trebuie să facă foarte multe lucruri bune pentru a câștiga un singur punct. 

Următoarea adversară pentru Simona se va alege dintre învingătoarea meciului Cristina Bucșa – Shuai Zhang. Dacă cu Bucșa s-a întâlnit recent, chiar săptămâna trecută, la Washington, câștigând în două seturi, cu Zhang Simona are ceva istorie: ar fi a șasea lor întâlnire, ultimele două (Wimbledon 2019, Madrid 2022) fiind câștigate de Halep în două seturi. Zheng s-a impus la Australian Open și Beijing 2016.

Simona, care-i cap de serie 15, e pe partea de tablou a favoritei 2, Anett Kontaveit, pe care ar putea-o vedea în turul al treilea.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi