De ziua ei, Irina Begu își oferă cadou o semifinală, prima a sezonului

Treizecizero | 26 august 2021

Irina s-a calificat în semifinalele turneului de la Cleveland, după ce a învins-o pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich, 6-2, 6-4.

Irina Begu traversează din nou un moment foarte bun. Într-o săptămână în care a reușit deja două victorii impresionante, Irina a reușit să-și ofere un cadou grozav: de ziua ei de naștere, Irina s-a calificat în semifinalele turneului de la Cleveland, după ce a învins-o pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich, 6-2, 6-4, în o oră și 39 de minute.

A fost o altă evoluție foarte solidă din partea Irinei, care nu și-a cedat deloc serviciul azi, grație și unui procentaj de 79 la sută pe primul. Românca a salvat ambele mingi de break înfruntate și a convertit trei din cele 12 șanse pe care și le-a creat.

Irina rămâne în continuare fără set pierdut în acest turneu, pe un traseu pe care a învins deja două jucătoare foarte redutabile. În primul tur a trecut de rusoaica Ekaterina Alexandrova, 7-6, 6-3, după care a învins-o pe Polona Hercog, 7-6, 7-5.

În semifinale, Irina va juca cu poloneza Magda Linette, care a ajuns în semifinale de asemenea fără set pierdut și care a învins-o pe favorita 1, Daria Kasatkina, 6-1, 6-2. Linette a câștigat unica întâlnire cu jucătoarea noastră, în 2019, la Seul.

Cealaltă semifinală va fi între învingătoarele dintre Sorribes Tormo și Zhang, respectiv Siniakova și Kontaveit.

Săptămâna aceasta e o gură de aer proaspăt binevenită pentru Irina, care începuse anul grozav, în trendul pe care se înscrisese deja de anul trecut, dar care a avut de suferit apoi din cauza unor probleme medicale care i-au afectat, practic, întregul sezon.

Cea mai recentă semifinală a Irinei în circuit se întâmplase anul trecut, la Praga, pe zgură, când a fost oprită de Simona Halep. Bilanțul ei în ce privește finalele WTA este de 4-3, ultimul titlu fiind câștigat la București, în 2017.

Rezultatul de la Cleveland o aduce înapoi în primele 70 de jucătoare ale lumii și o poziționează bine pentru un final de sezon în forță.

https://twitter.com/WTA/status/1430922689619763200?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi