De rutină și de încredere: Simona trece repede de Koukalova, e în sferturi la Birmingham

Adrian Țoca | 18 iunie 2015

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham și o va întâlni, mâine, pe Kiki Mladenovic.

Simona Halep a câștigat confortabil optimea de finală cu Klara Koukalova și s-a calificat în ultimele opt la Birmingham, singurul test pe iarbă al numărului trei mondial înainte de Wimbledon. A fost 6-1, 6-3 pentru Simona, o victorie expeditivă, în numai 51 de minute.

Ar fi putut fi un meci complicat. Ieri, într-un meci care a durat doar 55 de minute, Caroline Garcia a adunat doar trei jocuri contra Klarei, care era în grafic să facă un turneu pe cinste: venită din calificări, ea n-a pierdut set nici cu Vandeweghe, nici cu chinezoaica Zheng. Dar poate și efortul din ultimele zile, poate și sentimentul descurajant pe care ți-l insuflă repede o Simona într-o zi normală, adică fără greșeli ușoare, fără să-ți dea nimic gratis, au tăiat-o pe Klara. Cu o mină negativă și fără prea multă încredere, Koukalova a pus puține mingi în teren în primul set, a făcut greșeli cu duiumul și n-a testat-o câtuși de puțin pe Simona. În aceste condiții, scorul primului set, 6-1 în numai 18 minute, cu doar șapte puncte pierdute, e ușor de înțeles.

Lucrurile s-au mai dinamizat în setul secund, dar nu cu mult. Koukalova a mai prins puțină culoare în obraji, în special după o sesiune de coaching încheiată cu câțiva Pojd! de îmbărbătare. A ajutat-o și game-ul al treilea al setului doi, care a durat, probabil, cât jumătate din setul inaugural. După câteva șanse de dublu break ratate de Halep, Klara a reușit holdul. Simona a fost însă excelentă pe retur și a respins ușor firava tentativă a cehoaicei de a reintra în meci. Românca a găsit baseline-ul cu ușurință, a returnat bine și, cel mai important, a servit în general foarte bine, punând în teren 79 la sută serviciul 1 și câștigând tot atâta din punctele jucate cu el.  

„E al doilea meci pe iarbă pentru mine și m-am simțit deja mai bine. Mă așteptam la un meci foarte greu azi, dar am încercat să-mi fac jocul meu. De asemenea, am servit foarte bine. N-am nicio presiune, joc aici fără să am așteptări de la mine pe sezonul de iarbă și mă bucur de tenis”, a spus românca. 

În faza următoare a competiției, Simona va avea, cel mai probabil, un test mult mai solicitant: o va întâlni pe Kiki Mladenovic, cea care a învins-o pe Barbora Strycova cu 7-6, 6-2. Franțuzoaica, învingătoare în turul precedent în fața lui Genie Bouchard, poate fi periculoasă pe iarbă, suprafață care îi pune în valoare jocul agresiv și competența în zona fileului, căpătată și îmbunătățită în numeroase meciuri de dublu. Va fi o șansă de revanșă pentru Halep, care a pierdut cu Mladenovic la Paris, indoor, în 2014. Un meci care a rămas cumva simbolic în amintirea fanilor ei, amintire a unei perioade în care publicul român nu știa cum să-și regleze așteptările vizavi de Simona. Ulterior, ea a demonstrat că acea eliminare prematură de la turneul francez nu era câtuși de puțin un motiv de alarmă. Cele două erau gata să se revadă și anul trecut, la București, dar Mladenovic s-a retras înainte de startul turneului.

Simona a revenit pe teren ceva mai târziu și pentru meciul din turneul de dublu, unde face pereche cu Heather Watson. Și a făcut-o cu folos. Cele două le-au învins pe experimentatele Medina-Garrigues / Parra-Santonja, scor 1-6, 6-3, 10-7, într-o oră și șapte minute. „Lui Heather i-ar prinde bine un rezultat bun la dublu”, spusese intervievatorul Simonei după victoria de la simplu, iar dorința lui Heather a devenit realitate după ce perechea româno-britanică a rupt echilibrul super-tiebreak-ului, desprinzându-se de la 6-6. În sferturile de dublu, Simona și Heather sunt programate să le întâlnească pe chinezoaicele Chan și Zheng.

Între timp, cresc șansele de a avea măcar un finalist și în această săptămână. La Halle, Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat și ei în semifinale, după 7-6, 7-6 cu Draganja/Kontinen. Ei îi vor întâlni în semifinale pe Butorac/Lipsky, în vreme ce Horia Tecău și Jean Julien Rojer îi vor întâlni pe Klaasen/Ram. 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi