De la iarbă la hard indoor și invers: Gabriela Ruse se califică pentru prima dată într-un sfert de finală WTA!

Radu Marina | 13 iunie 2019

Venită din calificări, Gabriela Ruse a ajuns pentru prima dată în carieră în sferturile unui turneu WTA, după victoria obținută, 7-6, 4-6, 6-4, în fața elvețiencei Viktorija Golubic – victorie obținută pe hard indoor.

Turneele de la Stuttgart, s-Hertogenbosch și Nottingham au dat startul sezonului de iarbă în cele două circuite. La Nottingham însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, meciurile s-au desfășurat diferit față de normal: unele pe iarbă, altele, din cauza ploii, în sală, pe hard indoor. În decurs de câteva ore sau zile, o parte din jucătoare au trebuit să treacă brusc de la iarbă la condiții de hard indoor sau invers.

Asta nu a oprit-o însă pe Gabriela Ruse să obțină cel mai important rezultat al carierei. Venită din calificări, Gabriela Ruse a ajuns pentru prima dată în carieră în sferturile unui turneu WTA, după victoria obținută, 7-6, 4-6, 6-4, în fața elvețiencei Viktorija Golubic – victorie obținută pe hard indoor.

Clasată în prezent pe locul 211, Ruse ajunge la patru victorii consecutive la Nottingham (două pe iarbă, două pe hard indoor), toate obținute în fața unor jucătoare mult mai bine clasate decât ea. În calificări, acolo unde jucat pe iarbă, Ruse a trecut de Jana Cepelova (186 WTA) și franțuzoaica Chloe Paquet (168 WTA), fără a pierde set.

Intrată pe tabloul principal al unui turneu WTA pentru a doua oară din tot atâtea ocazii în acest sezon (a mai reușit asta în urmă cu două luni, la Monterrey), Gabriela a trecut în primul tur de Evgenya Rodina (76 WTA), 6-3, 6-3, bifând prima victorie în fața unei jucătoare din top 100 în acest sezon. O victorie care a venit precum cea de azi, tot pe hard indoor.

Iar astăzi a urmat și cea mai notabilă victorie a carierei, care o duce, în premieră, în primul sfert de finală WTA, reușind astfel să lege patru victorii consecutive la nivelul unui turneu din circuitul WTA. E o performanță notabilă, ținând cont că, până în această săptămână, Gabriela avea doar două victorii pe tabloul principal al vreunui turneu WTA. E, de asemenea, un rezultat care confirmă rezultatele promițătoare recente: meciul foarte bun făcut cu Garbine Muguruza la Monterrey, care avea ulterior să câștige trofeul; semifinalele reușite la Dothan (80K) și Osprey (25K).

Cu această victorie în fața Viktorijei Golubic, pentru care a avut nevoie de peste două ore, Ruse va urca aproape 40 de locuri în clasament. De săptămâna viitoare, ea va ocupa un nou career high ranking (undeva în jurul locului 174). 

Pentru un loc în semifinale, Gabriela se va întâlni cu învingătoarea meciului Caroline Garcia – Maia Lumsden. Nici cu Garcia, care e favorita principală la Nottingham, dar nici cu Lumsden (o jucătoare din aceeași generație cu Ruse) Gabi nu s-a mai întâlnit până acum.

***

CELEBRATION!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou care să ne reamintească de acea zi minunată, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0! Comandă-l de AICI. Ediție limitată!


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi