Daniil Medvedev ajunge la patru titluri în 2023, câștigă în premieră trofeul de la Miami

Treizecizero | 2 aprilie 2023

Medvedev își continuă astfel momentul extraordinar pe care-l traversează în această parte a anului, el trecându-și în cont al patrulea titlu în 2023, toate venite în ultimele cinci turnee, perioadă în care bilanțul lui arată remarcabil: 24-1.

Daniil Medvedev este noul campion al turneului de la Miami, după o victorie în două seturi în finala cu italianul Jannik Sinner, 7-5, 6-3.

A fost a doua oară în acest sezon când rusul îl bate pe Sinner într-o finală ATP, după ce a mai reușit asta luna trecută, la Rotterdam. În total, bilanțul dintre cei doi crește acum la 6-0 în favoarea lui Daniil.

Medvedev își continuă astfel momentul extraordinar pe care-l traversează în această parte a anului, el trecându-și în cont al patrulea titlu în 2023 (după Rotterdam, Doha și Dubai), toate venite în ultimele cinci turnee, perioadă în care bilanțul lui arată remarcabil: 24-1.

Singura înfrângere a venit la Indian Wells, în finala de acum două săptămâni de la Indian Wells; dar Medvedev a profitat din plin acum de faptul că spaniolul n-a mai ajuns și în această finală, fiind eliminat în semifinale de efortul remarcabil al lui Sinner.

Însă Sinner n-a mai putut replica același nivel de inspirație și în finala de la Miami, contra unui oponent căruia încă nu a reușit să-i găsească punctul slab. Medvedev a făcut din nou toate lucrurile cu care l-a deranjat pe Sinner și în trecut, în ciuda eforturilor acestuia de a-și impune jocul agresiv încă din start. Sinner a început, de altfel, cu break, dând speranțe că de data asta va fi altfel, dar răspunsul lui Daniil a venit instant. Treptat, Medvedev și-a impus însă pânza de păianjen de pe baseline, atrăgându-l pe Sinner în jocul care nu-l ajută pe italian și forțându-l să greșească, deranjându-l cu consistența lui de pe baseline, în particular cu mingile dirijate pe reverul lui Jannik.

Medvedev a accelerat și a rupt echilibrul cu o serie de patru game-uri la rând, serie începută la 5-5 în primul set. Sinner a făcut un efort și și-a adunat toată energia rămasă pentru a face rebreak în setul secund pentru 1-2, dar Medvedev a răspuns încă o dată imediat pentru 3-1, iar de acolo meciul a mers cuminte în direcția dorită de Daniil, care a închis finala într-o oră și 34 de minute.

Este al 19-lea titlu al carierei pentru Medvedev – cinci dintre acestea, titluri Masters -, toate 19 venite la turnee diferite; rusul încă nu a reușit vreo dublă până în acest moment al carierei.

Sinner pleacă de la Miami cu un gust dulce-amar; a găsit soluția pentru a-l bate pe fenomenul Carlos Alcaraz, cu care a avut deja atâtea meciuri electrizante, dar asta nu l-a ajutat cu nimic când a dat peste Daniil Medvedev, un jucător care se transformă încet, dar sigur, într-o piază rea pentru italian. Am mai văzut asta în trecut, jucători importanți care au avut de suferit și de muncit serios pentru a rezolva probleme multiple și variate de match-up impuse de contemporanii lor, găsindu-le cu unii, dar văzându-se frustrați constant de alte tipologii de jucători. Deocamdată, Sinner, care revine în Top 10 de luni (un career high la locul 9), poate găsi ceva consolare că începe zgura, acolo unde talentele lui Medvedev sunt cumva diminuate. „Să vedem ce faci acolo”, a glumit Jannik în timpul ceremoniei de premiere.

În ce-l privește, după un tur de forță remarcabil în aceste prime trei luni, Medvedev urcă pe locul 4 în clasamentul la zi și pe primul loc în Race. În clasamentul ATP, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic fac iar o rocadă, cu sârbul recăpătându-și primul loc.

Circuitul trece, așadar, pe zgură, cu Monte Carlo la orizont, cu Novak Djokovic din nou pe teren, și, dacă lucrurile merg bine, cu Rafa Nadal înapoi la un moment dat. Adăugându-l la acest mix, firește, pe Carlos Alcaraz, avem multe lucruri de văzut și de aflat în săptămânile următoare.

https://twitter.com/TennisTV/status/1642600715985227776?s=20
https://twitter.com/TennisTV/status/1642608944505049089?s=20
https://twitter.com/TennisTV/status/1642606540061573120?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi