Cupa Davis, sferturile Grupei Mondiale, preview în imagini

Adrian Țoca | 6 aprilie 2012

Cupa Davis, sferturile Grupei Mondiale, preview în imagini

În timp ce România luptă cu Olanda cu echipa a doua, Grupa Mondială a Cupei Davis a ajuns în faza sferturilor. O competiție care și-a mai pierdut din interes, asupra căreia planează tot soiul de propuneri de reformă a sistemului de desfășurare, dar care atrage încă suficient interes din partea publicului.

Să vedem care sunt cele patru sferturi de finală:

Spania – Austria

Când Spania joacă acasă, cu sau fără Nadal în echipă, șansele ca vreo echipă să-i pună probleme scad considerabil. E și cazul Austriei, care, doar cu Jurgen Melzer, nu poate spera la prea multe. Lipsită de Rafa, Spania joacă cu Nicolas Almagro și David Ferrer, adică doi jucători din primii 12. Schimbare și la dublu în echipa deținătoare a Salatierei de Argint, antrenată, din acest an, de Alex Corretja: perechea Lopez-Verdasco a fost înlocuită de Granollers/Lopez.

Franța – Statele Unite

Câte o absență notabilă în ambele tabere. Francezii sunt lipsiți de Gael Monfils, înlocuit cu Gilles Simon, în vreme ce Mardy Fish, care a acuzat o stare de epuizare, a fost schimbat de Ryan Harrison. Americanii vor încerca să confirme rezultatul excelent înregistrat în primul tur, când au eliminat Elveția lui Federer.

Cehia – Serbia

O rejucare a unei semifinale de acum doi ani, atunci când sârbii au și câștigat trofeul. Novak Djokovic nu e prezent la oaspeți, așa că greul pică pe umerii lui Tipsarevic, respectiv Troicki. În meciul amintit mai sus, Tipsarevic a fost eroul Serbiei, câștigând cu Berdych, în cinci seturi, apoi impunându-se și în decisiv. Gazdele se bazează pe Berdych și pe Stepanek. 

Argentina – Croația

Una dintre echipele care poate merge oricând până la capăt în Cupa Davis, Argentina, pleacă favorită contra Croației lui Cilic și Karlovic. Interesant e că Argentina va juca, de acum înainte, orice meci în această ediție a turneului pe teren propriu, ceea ce le dă mari speranțe sud-americanilor. David Nalbandian și Juan Martin Del Potro sunt cele două vedete ale Argentinei.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi