Cupa Davis, România – Zimbabwe: 1-1 după prima zi. Marius Copil e învins, Dragoș Dima aduce primul punct

Radu Marina | 5 aprilie 2019

România și Zimbabwe sunt la egalitate (1-1) după prima zi a întâlnirii de Cupa Davis de la Piatra Neamț, în primul tur al grupei a II-a din zona Europa-Africa.

1-1! Nu e un rezultat ușor previzibil; cu atât mai puțin, felul în care au venit punctele. Benjamin Lock a adus primul punct pentru Zimbabwe, după victoria obținută în fața lui Marius Copil. În al doilea meci al zilei, Dragoș Dima a reușit să egaleze situația, după 6-3, 6-3 cu Takanyi Garanganga.

Cu cea mai bună echipă posibilă aliniată la startul acestei partide, echipa României, formată din Marius Copil (80 ATP, simplu), Dragoș Dima (327 ATP, simplu), Horia Tecău (33 ATP, dublu), Florin Mergea (441 ATP, dublu) și Filip Jianu (fără clasament) începe cu emoții întâlnirea cu Zimbabwe, echipă ce are în componență doar doi jucători clasați în afara topului 400 la simplu (Takanyi Garanganga, Benjamin Lock) și unul în top 600 la dublu (Courtney John Lock).

În primul meci al zilei, Marius Copil, singurul jucător clasat în top 100 la simplu dintre toți cei prezenți la Piatra Neamț, a fost învins, 6-4, 7-5, de surprinzătorul Benjamin Lock, un jucător clasat pe locul 546, care și-a petrecut o mare parte din carieră în circuitul ITF, jucând turnee Futures.

În fața acestui jucător de peste 2 metri înălțime, Marius Copil n-a găsit prea multe soluții astăzi. Cum nu s-a putut baza prea mult pe serviciu, arma sa de bază (doar 7 ași și un procent de 60% de puncte câștigate cu primul serviciu), întreg jocul său a avut suferit. Iar ceea ce a alimentat frustrarea a fost serviciul excelent a lui Lock, de care Marius nu s-a putut atinge. Cu doar opt puncte pierdute cu serviciul în cele două seturi, Lock n-a avut mari dificultăți în a-și conserva avantajul. În timp ce Marius a avut nevoie de aproape două ore pentru a reuși să-i facă break adversarului. Acest break a venit la 4-5 în setul doi, când Lock a servit pentru meci. Ar fi putut fi un moment care să-l ajute pe Marius să reintre în meci, însă bucuria n-a durat mult: imediat după egalare, în decurs de două minute, Copil și-a cedat serviciul cu trei erori consecutive, dându-i lui Lock încă o șansă de a servi pentru meci, șansă pe care de data asta n-a mai lăsat-o să-i scape.

După această înfrângere surprinzătoare pentru Marius, care continuă perioada slabă, ajungând la șase înfrângeri consecutive, Dragoș Dima a adus primul punct pentru România, după victoria, 6-3, 6-3, în fața jucătorului cel mai bine clasat din echipa de Cupa Davis a Zimbabwe, Takanyi Garanganga (449 ATP, simplu).

Agresiv și foarte încrezător, Dima a fost greu de deraiat astăzi. Cu serviciul a pierdut doar șapte puncte tot meciul, reverul a fost la înălțime și i-a adus puncte prețioase, iar jocul de pe linia de fund a fost excelent, punându-i răbdarea la încercare adversarului. A controlat meciul cap-coadă, dând dovadă de multă maturitate și rezistând impecabil presiunii, asta în condițiile în care aceasta a fost abia al patrulea său meci jucat în Cupa Davis (are acum un bilanț de 2-2).

Mâine urmează ziua decisivă. La ora 12:00 va avea loc meciul de dublu, dintre echipele Horia Tecău (33 ATP)/Florin Mergea (441 ATP) şi Benjamin Lock (259 ATP)/Courtney Lock (680 ATP). După această partidă vor urma meciurile de simplu Marius Copil – Takanyi Garanganga şi Dragoș Dima – Benjamin Lock. În ciuda startului neașteptat de azi, suntem în continuare foarte bine poziționați pentru victorie, atâta vreme cât băieții vor confirma calculul hârtiei.

Foto: FRT

***

NOU, în 30-0 Shop! Am lansat 30-0 Sox!

Cea mai nouă idee de la 30-0 este gata să-ți coloreze primăvara. Lansăm 30-0 Sox, o colecție de șosete 30-0 cu inspirație din tenis, fabricate în România. Ai de unde să alegi! Avem cinci modele, dintre care unul special pentru copii, plus un pack avantajos, format din trei modele complementare.

Alege-ți modelele preferate de AICI!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi