Cu o nouă revenire impresionantă de la 0-2 la seturi, Novak Djokovic își continuă invincibilitatea la Wimbledon

Radu Marina | 5 iulie 2022

Novak s-a calificat în a 11-a lui semifinală la Wimbledon și a 43-a de Grand Slam a carierei.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Novak Djokovic și-a asigurat a 17-a calificare în semifinalele turneului de la Wimbledon, unde e neînvins din 2017, cu o revenire senzațională, de la 0-2 la seturi cu Jannik Sinner. Djokovic s-a impus 5-7, 6-2, 3-6, 6-2, 6-2 în fața italianului după aproape patru ore de joc în care a tremurat, s-a clătinat, a revenit și apoi a fost de neoprit. 

“Am simțit că Sinner a intrat în acest meci ca și cum nu a avut nimic de pierdut. Dar a avut multe de pierdut când a condus cu 2-0 la seturi, am simțit asta”, a spus Djokovic la conferința de presă. 

Pentru Djokovic nu e prima – și, cel mai probabil, nici ultima – ispravă de acest gen, când revine de la 0-2 la seturi într-un meci mare, la un turneu major, cu un jucător tânăr. A făcut același lucru și cu Musetti sau Tsitsipas la Roland Garros, în ediția din 2021. Sârbului îi ies aceste lucruri pentru că are o capacitate incredibilă în a sădi îndoieli în mintea adversarilor săi – poate mai ceva ca Nadal. Djokovic nu a excelat în setul trei câștigat cu Sinner, dar a fost prezent în fiecare moment important al setului respectiv și a transmis întotdeauna mesajul corect către adversar: că încă e în meci, că nu se predă, că nimic nu e pierdut și că mai e mult până departe – deși, în realitate, pentru Sinner nu mai era prea mult până la o victorie. Doar că Djokovic l-a făcut să creadă pe italian că mai e o cale lungă până acolo și s-a convins pe sine însuși să abordeze continuarea meciului ca pe unul nou.

În final, cu setul trei câștigat, lucrurile au devenit mult mai clare pentru sârb – și mult mai incerte pentru Sinner, care n-a mai avut nici precizia și nici intensitatea din primele două seturi. Iar ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei seturi a fost, în mare parte, doar despre Djokovic, care a reușit să ducă meciul în zona lui de confort și să genereze obișnuitele momente de sclipire.

Pentru o nouă finală la Londra – a opta – Djokovic va trebui să treacă de surpriza Cameron Norrie, britanicul de 26 de ani care nu trecuse niciodată până acum de turul 3 la vreun Slam. Norrie, care devine al patrulea jucător englez din Era Open care se califică în semifinale la Wimbledon, a trecut în cinci seturi de David Goffin, la rându-i recuperând un dezavantaj, ce-i drept, unul mai mic, de un set: 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5. 

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Madison Keys, care a câștigat acest turneu cu trei ani în urmă, o elimină în optimi la Cincy pe numărul 1 Iga Swiatek, 6-3, 6-4.

Și ce fain gestul acelei voluntare care a consolat-o pe Iga în drumul către vestiar.