Cu ce muzică îşi umple timpul între meciuri Horia Tecău

Adrian Țoca | 12 ianuarie 2012

Cu ce muzică îşi umple timpul între meciuri Horia Tecău

Foto: Radu Restivan

Am discutat cu Horia Tecău, între două antrenamente, despre pasiuni, muzica pe care o ascultă în timpul liber și despre formațiile preferate.

“Întotdeauna am cumpărat casete și CD-uri originale, pentru că mi-a plăcut să am munca artistului așa cum a conceput-o. Cred că este și o formă de respect să plătești pentru ceea ce asculți”, ne-a spus Horia. “Totuși, acum cumpăr CD-uri, dar nu ascult de pe ele pentru că nu am CD-player la mine. În schimb, pun piesele pe laptop și le transfer pe iPod, este mai confortabil așa. Dar tot păstrez CD-urile”.

Întrebat care este muzica pe care o ascultă în prezent, jucătorul ne-a declarat: “Sunt un mare fan Adele, ascult foarte des ultimul ei album (n.r. “21″) pentru că are o voce extraordinară și mă liniștește. Cred că este una dintre cele mai bune voci pe care le-am auzit vreodată. De asemenea, ascult foarte des Coldplay și John Legend”.

Una dintre întâmplările tragi-comice legate de muzică a trăit-o chiar la Paris, când a primit o invitație de la organizatorii Roland Garros pentru concertul Michael Buble. Ajuns în sala de concert, după o așteptare destul de lungă, Michael Bubble a făcut anunțul că show-ul va fi reprogramat, deoarece unul dintre colegii săi tocmai fusese internat în spital din cauza unor probleme de inimă. 

Asculta 3SE și Voltaj

“Când eram mai mic și trăiam în SUA, ascultam cu mare drag 3SE și Voltaj, cred că aceste trupe mă făceau să mă simt mai aproape de casă”, ne-a mai spus Horia, care a locuit și s-a antrenat în Florida încă de la vârsta de 14 ani.

Good to know:

* Horia joacă tenis de la 7 ani. La juniori a făcut finala la dublu la Australian Open și a câștigat Wimbledonul, în 2002-2003, alături de Florin Mergea. A fost juniorul numărul 1 al lumii la dublu în 2002. Jucătorii preferați sunt Pete Sampras și Roger Federer

* Este pe locul 10 în lume la dublu, cea mai înaltă poziție a fost locul 9.

* Este de două ori consecutiv finalist la dublu la Wimbledon, alături de coechipierul său, Robert Lindsted, în 2010 și 2011.

* A câștigat 9 turnee în carieră și a mai ajuns în alte 8 finale, toate la dublu.

* În 2011 s-a calificat pentru prima dată la Turneul Campionilor. Este primul tenisman român după Ilie Năstase care reușește o asemenea performanță.

* E fan baschet și fotbal, ține cu FC Barcelona și AC Milan

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi