Clijsters – Na Li, meciul turneului: patru mingi de meci salvate de belgiancă înainte de a învinge

Adrian Țoca | 22 ianuarie 2012

Clijsters – Na Li, meciul turneului: patru mingi de meci salvate de belgiancă înainte de a învinge

Kim Clijsters a „supravieţuit” durerilor la gleznă, dar şi unei serii de 4 mingi de meci consecutive – foto: australianopen.com

Reeditarea finalei de anul trecut (a fost cea mai timpurie fază a competiţiei în care doi finalişti s-au reîntâlnit anul următor, în era Open) a meritat toţi banii. O partidă superbă, cei care n-au văzut-o au toate motivele să-şi muşte buzele de supărare, cu multă dramă, suspans şi o răsturnare de situaţie pe care numai marii campioni o pot produce.

Kim câştigase cinci dintre cele şapte confruntări directe cu Li, inclusiv finala din 2011, însă, până la un punct, părea că asiatica îi va pune capăt aventurii ei în Australia, cel mai probabil ultima din cariera belgiencei.  La 3-3 în primul set, aceasta din urmă şi-a sucit glezna, dar a continuat să joace, deşi au fost momente în care era evident că joacă cu durere.

Spune Kim, după meci: “M-am gândit de câteva ori să mă opresc, să abandonez, dar este ultima mea prezenţă la Australian Open şi n-am vrut să îmi iau la revedere cu un abandon”. 

Clijsters a pierdut setul 1 cu 4-6 şi s-a văzut condusă în al doilea cu 1-3, dar a găsit, cumva, resurse să revină şi să împingă meciul în tie-break. Degeaba? De Anul Nou chinezesc, Na Li a ajuns la 6-2 în tie-break şi, aşadar, patru mingi de meci consecutive.

Nu, n-a fost degeaba efortul lui Kim.  Pe primele două le-a irosit chinezoaica, două greşeli cu forehandul. Un winner, tot cu forehandul, a salvat-o pe a treia. La a patra, Clijsters a pus capăt unui schimb intens de pe spatele fileului cu o scurtă, pe care Li a ajuns-o, dar marea campioană din Belgia şi-a păstrat cumpătul, reuşind un lob care a pus capăt speranţelor lui Na Li. Două puncte mai târziu, era set pentru Kim şi 1-1.

Decisivul a fost o plimbare pentru Clijsters până la 5-1, o tentativă de revenire a lui Li, stopată însă de Kim la 5-4. Meci şi o calificare extraordinară.

“Nu pot să cred că am câştigat. Ştiam că va fi greu, dar nu mă aşteptam la un scenariu ca acesta. A fost incredibil”.

 

Victorii clare în celelalte trei meciuri ale zilei 

Scenariul dramatic al meciului dintre Kim şi Na Li a contrastat puternic cu desfăşurarea celorlalte trei meciuri din turneul feminin. Victoria Azarenka şi-a continuat parcursul senzaţional la Australian Open, spulberând-o şi pe Iveta Benesova, scor 6-2, 6-2, într-un meci în care bielorusa n-a avut probleme decât în ultimele două game-uri. Ea o va întâlni, în sferturi, pe o altă jucătoare aflată într-o formă deosebită, poloneza Agnieszka Radwanska, care a făcut un meci aproape perfect: 6-1, 6-1 cu Julia Goerges. Va fi a zecea confruntare directă dintre cele două foarte bune prietene, Azarenka având un bilanţ pozitiv: 6-3.

Oponenta lui Clijsters, în sferturi, va fi liderul mondial, Caroline Wozniacki, aceasta învingând-o pe Jelena Jankovic, 6-0, 7-5, în ultimul meci al zilei. Daneza rezistă cu brio tensiunii în care joacă de fiecare dată, ea fiind sub presiunea perspectivei de a-şi pierde poziţia de lider. Până acum însă, Caroline a arătat o formă de zile mari, însă rămâne de văzut dacă e suficient pentru săptămâna a doua, în care aproape toate numele mari din circuitul feminin s-au aglomerat în sferturi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi